“Ne legyünk Mészáros turkálója” – átláthatósági programot hirdetett Barkai László

Megosztás

Átláthatósági programot hirdetett Dr. Barkai László az Összefogás Miskolcért szövetség független polgármesterjelöltje. Emellett online tanácskozásra is hívja a miskolciakat, hogy a városban élők maguk dönthessék el annak a 16 pontnak a megvalósulási sorrendjét, amellyel polgármesteri munkáját elkezdi majd. Többek között erről és a korrupciómentes, transzparens és tiszta Miskolc programjáról tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

 Az elmúlt időszakban több száz miskolci mondta el a véleményét, hogy milyen változásokat sürgetne, melyek azok az akadályok, amelyek gyors megoldása égetően szükséges ahhoz, hogy egy jobb, élhetőbb, fejlettebb Miskolcon éljünk. Ebből 16 téma került fel dr. Barkai László honlapjára, a www.drbarkailaszlo.hu oldalra, ahol a következő napokban már bárki szavazhat a számára legfontosabb ügyre.

Együttműködést kötött a június 9-ei önkormányzati választásokra a Lokálpatrióta Demokratikus Egyesület, a Demokratikus Koalíció (DK), a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Párbeszéd- a Zöldek Pártja (PM), az LMP- Magyarország Zöld Pártja (LMP) melyeknek független polgármester jelöltje dr. Barkai László. A jelölt a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karán tanszékvezető egyetemi tanár, az MTA doktora, gyermekorvos, gyermektüdőgyógyász, diabetológus, a Gyermekegészségügyi Központ korábbi igazgatója azt vallja: csak közös erővel és közös akarattal helyezhetjük vissza Miskolcot hazánk és Európa fejlettségi térképére.

Elkészült dr. Barkai László 7 pontja Miskolcért, a miskolciakért, amelynek a korrupciómentes, transzparens, tiszta Miskolc programpontját ismertette a sajtótájékoztatón. Fontos számára, hogy Miskolc hivatalosan is csatlakozzon, az „EZ a MINIMUM az önkormányzatokban” átláthatósági programhoz. Egyes elemeiben ugyan már elért eredményeket a város, de kiemelten fontosnak tartja, hogy ebben a rangsorolásban az elsők közé kerüljön az önkormányzat. A program célja, hogy átláthatóságot biztosítson az önkormányzati cégeknél, a város költségvetésében és a közbeszerzésekben. Valóban kereshetővé kell tenni az összes önkormányzati nyilvános dokumentumot. Ki kell nyitni az önkormányzatot, átláthatóvá tenni a közgyűlés működését, helyreállítani a közérdekű adatok megismerhetőségét.

Dr. Barkai László álláspontja szerint az itt élőknek meg kell ismerniük az elmúlt évek Miskolcot érintő fejlesztési projektjeinek hátterét, és tiszta képet kell kapniuk arról, hogy a mindenkori önkormányzati vezetés mire költötte el a városfejlesztési forrásait, valamint a kiemelt beruházásokba sorolt projektek milliárdjait. Öntsünk tiszta vizet a pohárba, lebbentsük fel a fátylat a beruházások mögött sejlő lehetséges ügyekről! Ne lehessen a város elvtelen kifizetőhely. Ne legyünk Mészáros Lőrinc turkálója. A város fejlesztésére fordítható forrásaink végesek, ezért akkor lehetünk a leghatékonyabbak, ha versenyben, piaci árakon rendeljük meg a beruházásokat, szolgáltatásokat. Minden forint hatékonyan, ott és úgy kerüljön elköltésre, ami a legjobban szolgálja a miskolciak érdekét.

Korábban Dr. Barkai László arról is beszélt, hogy Veres Pál “Városvezetői munkája példaértékű kell hogy legyen minden utódja számára, hiszen ellenszélben, nehezített terepen kellett helytállnia” – erről szóló cikkünket itt olvashatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek