Már a macskákat is lopják Miskolcon? Ráadásul azt, amelyik a templom egerét fogja

Megosztás

Megyeszékhelyünkön nehéz olyat mondani, amit ne lopnának különböző gyakorisággal, de hogy a plébánia macskáját tulajdonítsa el valaki, ez még itt sem megszokott.

A Szent Anna plébánia káplánja osztotta meg a közösségi médiában a következő segélykérést, illetve figyelmeztetést, amely igencsak futótűzként terjedt el az interneten azóta.

Tisztelt Mindenki!

A vasárnap a Szent Anna téren megtalált macskával kapcsolatban írom ide ezt a bejegyzést. Az azzal kapcsolatos poszt még aznap lekerült, de szerintem többen tudjak, hogy miről van szó.

A jószándékú megtaláló sajnos nem a valódi tulajdonosnak juttatta vissza az állatot. Írtam az illetőnek, Julcsi PT- nek, akinek az oldalán fotó is megjelent a “hazakerült” cicáról, de tudtommal azóta az is lekerült.

Választ azonban nem kaptam, sőt, letiltott, ezért ide írnám a neki címzett üzenetemet — bízva abban, hogy látni fogja. És mivel viszonylag sokan hozzászóltak, az sem baj, ha ők is tájékozódnak a “hazakerült” macskával kapcsolatban.

Az üzenet:

“Kedves Julcsi!

A cicát a Szent Anna téren, a templom előtt találták meg. Láttam az ezzel kapcsolatos bejegyzéseket és kommenteket, az “Új Miskolcon láttam” csoportban, illetve az ön fb oldalán is. Ez nem azért van, mert autóval valaki elhozta idáig valahonnan, hanem mert innen szökött ki.

A plébánián ő nem egyszerűen házikedvenc, hanem egereket fogni tartjuk. Szükségünk van rá. Ezért várjuk a jelentkezését. Tisztelettel…” – írja Holló Gábor.

Ehhez hozzá is fűzték a hozzászólásokban, hogy “Kedves Julcsi vidd már vissza azt a macskát mert lassan már a TV-ben is ez megy. “

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek