Nemrég adták át, de máris leszakadt egy embernagyságú kőtömb a Puskás Arénáról

Megosztás

Végül is csak 190 milliárd forintjába került az adófizetőknek a Puskás Aréna teljes felújítása, de a nemrég átadott építménnyel a jelek szerint komoly bajok lehetnek. Csak a szerencsének köszönhető, hogy éppen nem állt senki a hatalmas kőtömb alatt, ami leszakadt. 190 milliárdba férjen már bele, hogy ilyen nem fordulhat elő.

A Nemzeti Sportközpontok tagadta, hogy a lezuhant betondarab miatt kezdték volna átnézni a stadion homlokzatát.

24.hu nyomán a Hvg.hu számolt be róla, hogy hibákat és szabálytalanságokat találtak a 190 milliárd forintból épített, tavaly novemberben felavatott Puskás Arénánál, amelyet ezért most átvizsgálnak. A portál arról is írt, hogy az egyik homlokzatról lezuhant egy betondarab, de ez a létesítmény fenntartásával megbízott Nemzeti Sportközpontok (NSK) szerint nem igaz. A 444.hu most fotókkal alátámasztott cikkel jelentkezett,

melyben ott van a leszakadt, embernagyságú kődarab is.

A portál szerint a leszakadt tömb miatt kezdték el átnézni a homlokzatot, és közben lezárták a stadion melletti parkot is. A 444.hu a fotók miatt kereste az NSK-t, hogy megkérdezze, miért tagadták le, hogy leesett egy betondarab, de a fenntartó erre a kérdésre nem válaszolt.

Azt ugyanakkor megírták, hogy “a Puskás Arénánál a kivitelező Magyar Építő Zrt.–ZÁÉV Építőipari Zrt. konzorcium alvállalkozója, a Bayer Construct Zrt. jelenleg a homlokzati díszítőelemeket szegélyező pilonszegély-burkolat aktuális garanciális felülvizsgálatát és annak javítását végzi”.

Gyönyörű, de veszélyes, pedig milyen drága? Jó lenne tisztán látni

A felülvizsgálat során a következő problémákat fedezték fel: három burkolóelem esetében a rögzítő csapelemek elégtelen elhelyezésével volt gond, több rögzítő konzol esetében helytelen volt a rögzítő csavar felszerelése, több helyen az elfogadott tervektől eltérő rögzítő konzolt használtak, 5-10 helyen szabálytalan volt a pozicionáló betétek elhelyezése, több helyen pedig hiányzott a rögzítő csapok ragasztott rögzítése.

A kivitelező a hibákat a jótállási kötelezettségének terhére javítja ki, így a munkák pluszköltsége minden esetben a kivitelezőt terheli – írták a portálnak.

Hvg.hu

Kapcsolódó cikkek