Teljesen megújítva került vissza a helyére az immáron biztonságos ózdi híd

Megosztás

Az évtizedes híd hibásan, rossz anyagból készült és a polgármester olyan hidat akart végre a városlakóknak, amelynek nem kell néhány évente cserélni a teljesen lepusztuló elemeit, tartósabb megoldást keresett és talált.

A részletekről Janiczak Dávid polgármester számolt be részletesen a közösségi médiában. “HELYÉN A MEGÚJULT HÍD SZERKEZET – DE MÉG NINCS KÉSZ

10 éve készült a szakemberek elmondása alapján hibásan, és rossz anyagból a Füzes melletti fahíd. 5 éve már majdnem teljesen fel kell újítani a balesetveszély miatt, mostanra pedig javíthatatlanná vált az állapota. Ózdi vállalkozótól rendeltük meg az új fém hídszerkezetet, amit a mai napon daruval a helyére is emeltek. Ez a szerkezet már évtizedeken át szolgálhatja azokat akik biztonságban át szeretnének jutni a másik oldalra.

Nekem is a fa kedvenc anyagom, nagyon tetszik, szeretem a hangulatát, szeretem a természetbeillőségét. Azonban az sem megoldás, hogy pár évente újítsuk, cseréljük az elemeit. Szerintem egyszer kell maradandót alkotni, és ez most sikerült. Én úgy alszom nyugodtan, ha tudom, rajtam nem múlt, hogy mindenki biztonságban hazaérjen.

A híd még nem használható! Le kell hegeszteni, valamint a járdafelületeket hozzá kell igazítani az új szerkezethez. Kérem szíves türelmüket amíg teljesen elkészül! Köszönöm az ÓVI szerepét a bontásban, a helyreillesztésben és a továbbiakban, amik még most következnek!

Köszönöm a vállalkozónak a gyors, és precíz munkát, gratulálok mindenkinek aki a helyreemelésben részt vett!” – zárta sorait Janiczak Dávid. Ezzel pedig Ózd egy újabb fontos fejlesztést vehet hamarosan birtokba, ahol a biztonságot tartották a legfontosabbnak.

www.ozdiakert.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek