Előrelépés: új szaktantermekkel bővült a Miskolci Egyetem

Megosztás

Egészen pontosan az Egészségtudományi Kar gazdagodott számos helyiséggel, amivel az oktatás színvonalát lehet emelni.

Az Egyetemvárosban a korábbi Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézet épületének átalakításával új szaktantermekkel, fizioterápiás laborral, tornateremmel, hallgatói és oktatói terekkel gazdagodott az Egészségtudományi Kar. A beruházást fizioterápiás egészségfejlesztési programsorozattal vették birtokba, amelyhez kapcsolódóan Ilyen volt, ilyen lett címmel, kiállítással egybekötött bejáráson mutatták be a megújult épületrészt április 24-én, szerdán délelőtt.

Folyamatosan bővítik a képzéseik sorát a munkaerő-piaci igényeknek megfelelően. Szinte minden évben indítanak egy új szakot és képzést. 2014-ben szükségmegoldás volt, amikor beköltöztek a jelenlegi új gyakorlati épületükbe, amely közvetlenül a kar Stefánia-épületének szomszédságában áll. Ennek az új B/5 épületüknek a földszintje és az első emelete áll most rendelkezésükre átalakítva a gyakorlati képzés számára. Az új szaktantermeket már a tavaszi félév elején, február 12-én birtokba tudták venni az oktatók és a diákok.

A földszinten 460 négyzetméteren 310 gyógytornász hallgató számára három szaktanterem, egy fizioterápiás laboratórium, egy kis tornaterem, hallgatói terek, oktatói helyiségek és modern vizesblokk, valamint öltözők találhatóak. Az első emeleten pedig a védőnői részleg már készen van, ahol babaszoba és mintatanácsadó látható – mutatta be. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek