A sárga jelzés: délután baleset történt a 26-os főúton

Megosztás

A csütörtök délután sem múlt el baleset nélkül, Sajóbábonynál a 26-os főúton olyan csattanás történt, ami mindig is megosztotta a közvéleményt, most sem történt másként.

A közlekedési jogszabály szerint megvan az ütközés felelőse, ám sokan vitatják, hogy ez így rendben van-e. Az elöl haladó sofőr a sárgára váltó közlekedési lámpa láttán erőteljes fékezésbe kezdett, hogy még meg tudjon állni, meg sem próbált úgymond átcsusszanni a sárgán. A mögötte jövő audis ezt későn észlelte, mivel úgy gondolta, még ő is simán átfér a sárgán.

A fékezést későn észrevevő, hátulról érkező sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést, így nekiütközött az előtte erős fékezéssel megálló autóba. A KRESZ szerint ilyenkor mindig a hátul jövő a hibás, mivel ez nem büntetőfékezés, az első autós csak betartotta a szabályokat. Igaz, a passzus azon része véleményes, hogy sárgánál ilyen erős fékezés még belefér-e a biztonságos megállásba. A követési távolság be nem tartása jelen esetben a probléma, úgyhogy biztos, hogy a hátulról jövő vezetőt veszik majd elő a balesetért.

A közösségi médiában közzétett rövidhír és Roland képe alapján többen vitába bocsátkoztak ebben a témakörben is, mások pedig azért, mert egyesek azonnal látatlanban azt írták, bizonyára egy “szőke nő” vezette az első autót. Pedig a szemtanúk meg is cáfolták, férfi volt a sofőr, ahogy a hátsó autóé is. Volt, aki azt a javaslatot tette, hogy “hosszú zöldnél” már kicsit maradjunk le az előttünk haladótól, mert ha sárgára vált, kiszámíthatatlan, hogy vajon gyorsítva még pont átfér, vagy erős fékezéssel megáll a lámpa előtt. Ezt a Borsod24 szerkesztősége is megfontolásra érdemesnek gondolja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek