Döntőben a diósgyőri kosaras lányok

Megosztás

A második mérkőzést is behúzták a kosárlabdabajnokság döntőjébe jutásért rendezett mérkőzésen a miskolciak, azt a Sopront múlták felül ismét, akiktől márciusban a kupadöntőben szenvedtek vereséget.

Szombaton este meggyőző fölénnyel nyert a DVTK Hun-Therm csapata a Sopron Basket ellen, a Miskolcon rendezett mérközésen 76−54-es végeredmény született. Az alapszakaszt megnyerő diósgyőri csapat nem engedte ki a vezetést a kezeiből a mérkőzés során, következhetett a soproni visszavágó, ahová kb. 150 miskolci szurkoló is elkísérte a csapatot, mely az idényben az Euroligában is helyt állt.

A szerdai találkozón mind a négy negyedet hozták az idegenben is meggyőzően játszó diósgyőri lányok (13-18, 19-20, 18-22, 10-14), akik most “csak” 14 pontos különbséggel nyertek – Charles 19, Garbin pedig 18 pontot szerzett -, de

a meccsen végig domináltak, és összesítésben 2-0-ra nyertek, irány a bajnoki finálé!

Ahol még nem tudni, kivel kell összemérni az erejüket a diósgyőri kosaras lányoknak, akik otthon nem találtak legyőzőre még az idén. A másik ágon ugyanis a szekszárdiak kiegyenlítettek a Győr ellen, a meccs végén dobott tiplával hárompontos különbségegel nyert az addig 73-73-ra álló meccsen a TARR KSC Szekszárd. A harmadik mérkőzés dönt, ahol a SERCO UNI Győr csapata hazai pályán juthat be a bajnoki döntőbe.

Ez azt is jelenti, hogy a tavalyi bronzérem után mindenképp előrébb végez a csapat a bajnokságban. Mi reméljük, hogy összejön a bajnoki cím, ahogy a férfiaknak sikerült a 2022/23-as idényben.

Kapcsolódó cikkek