Sokan nézik szeméttelepnek a miskolci külterületi utcákat

Megosztás

Nagyon bosszantó tud lenni, hogy egyik napról a másikra néhány óriási halom illegális hulladék megjelenik. Vajon hány ilyen társaság lehet, akik hivatalosan elviszik a szemetet, de valójában csak egy külterületi részen, engedély nélkül lerakodják?

Mónika szólította meg az egyik helyi csoportban a számára egyelőre ismeretlen, kedves Torontáli utca 18. szám alatti lakost. “Ha már valakinek fizettél vagy sem. Elvitetted a hétvégén kirakott bútordarabokat. Legyél kedves, legközelebb utánajárni, hova viszik. Mit szólnál hozzá, ha lesz időnk, akkor visszavinnénk neked a lépcsőház bejáratához?”

A posztoló úgy gondolja, hogy valószínűleg az eredeti tulajdonos sem örülne neki, ha ezen keresztül tudna a lakásába bejutni. “Mi is emberek vagyunk, akik napi szinten ezen az útvonalon járunk haza a hegyre. De lassan nem számít, hogy szeméttelepen keresztül, csak nálatok ne legyen a kuka mellett” – írta Mónika, fellibbentve a lehetőségét, hogy ha lesz idejük, visszaviszik a Torontáli 18. bejáratához az itt hagyott cuccokat.

Ezzel annyi a gond, hogy ha még ennyire egyértelmű lakcím is kiderült az ott hagyott illegális hulladékból, akkor valószínűleg nem ők maguk hordták ide a szemetet, hanem valakivel szerződtek, valakinek ezért pénzt fizettek, aki azonban nem egy szeméttelepre, vagy újrahasznosítóba vitte a lepusztult cuccokat, hanem csak a város végébe, majd illegálisan elhelyezte. Inkább ezt a vonalat kellene felgöngyölíteni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek