Újabb négy diósgyőri szurkolót vett őrizetbe a rendőrség

Megosztás

Arról mi is írtunk már korábban, hogy február 24-én, 4-0-ra nyert a DVTK a Fehérvár ellen. A találkozó után három diósgyőri szurkolót őrizetbe vett a rendőrség azzal a váddal, hogy a drukkerek botokkal felfegyverkezve támadtak rá a székesfehérvári klub szurkolóira.

A rendőrség akkor úgy tájékoztatott, hogy a rendbontók arcukat eltakarva léptek fel erőszakosan a távozó vendégdrukkerek egy csoportjára a Mónus Illés és a Sportliget utca kereszteződésében. Először csak kiabálás és szidalmazás történt, megalázó és sértő kifejezések röpködtek a levegőben, a fizikai összetűzést végül a rendőrök akadályozták meg sikeresen. Nem is érthető, hogy egy 4-0-ra megnyert mérkőzést követően miért kell provokálni az ellenfél szurkolóit.

DVTK – Fehérvár FC | 4-0 | (1-0) | OTP Bank Liga | 22. forduló | MLSZTV

2024.02.24. OTP Bank Liga, 22. forduló DVTK – Fehérvár FC | 4-0 | (1-0) | összefoglaló Iratkozz fel az MLSZ TV csatornájára: http://bit.ly/2EsS9It Kövess minket itt is:: Facebook: https://www.facebook.com/magyarlabdarugoszovetseg Instagram: https://www.instagram.com/mlsztv/ Twitter: https://twitter.com/mlszhivatalos Web: https://www.mlsz.hu/

A napokban a Diósgyőri Ultrák csoportja – mely korábban a Ferencváros elleni mérkőzés első öt percére néma szurkolást kért mindenkitől a rendőri fellépés elleni tiltakozásul – arról számolt be, hogy újabb drukkertársakat vittek el otthonukból a rend őrei. Röviden annyit közöltek lapunkkal, hogy négy újabb gyanúsítottról van szó, a szurkolótábor vezetői egyelőre több információt nem adtak ki.

Természetesen megkerestük a Miskolci Rendőrkapitányságot is, illetékesük elmondása megerősítette, hogy valóban újabb személyeket állítottak elő. A korábban lekapcsolt három fő letartóztatását kezdeményezték, végül kettő férfi esetében lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el, a harmadik gyanúsítottnál pedig letartóztatást rendelt el a bíróság 30 napra.

A Miskolci Rendőrkapitányság most újabb gyanúsítottakat azonosított be a nyomozás során a beszerzett adatok és információk beszerzését követően. A nyomozás még zajlik.

Hogy a tiltakozó ultrák milyen különbséget látnak az ők és a huligánok viselkedése közt, arról korábbi cikkünkben írtunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek