Polgármester-jelölti esélyek az ellenzéki szakadás után Miskolcon – A Borsod24 vadonatúj podcastje

Készül a Borsod24 első podcastja. Forrás: Borsod24

Megosztás

Borsod24 podcast. Nem félünk beszélni róla – ezzel a címmel indította el legújabb műsorát hírportálunk, ahol ezúttal Szabó-Tóth Kingával a Miskolci Egyetem szociológusával és Fekete Sándorral politológussal beszélgetett Bethlen Tamás, a Borsod24 szerkesztője. A június 9-i önkormányzati és európai parlamenti választásokkal kapcsolatban többek között szóba került Veres Pál, Tóth-Szántai József, Lehoczki Spider László és Magyar Péter.

Mára eldőlt, hogy a miskolci polgármesteri székért nyolcan is megmérettetik magukat. Szabó-Tóth Kinga szociológus és Fekete Sándor politológus, habár eltérő szakterületről nézik, mégis többnyire hasonlóan látják a politikai porondon zajló eseményeket.

Szabó-Tóth Kinga szerint sokan bejelentkeznek a pozíciókért, de nem biztos, hogy vállalnák a felelősséget. Kiemelte, hogy a nyolc jelöltből kettő hölgy. Fekete Sándor úgy véli, egyetlen jelölt köthető a jelenlegi kormánypártokhoz. A két, utolsó pillanatban debütáló önjelölt prófétán túl, a többiek valamilyen szinten pártokhoz is kötődnek. Egyáltalán nem biztos benne, hogy ez a nyolc név a június 9-i szavazólapon is rajta lesz.

Szabó-Tóth Kinga, a Miskolci Egyetem szociológusa. Forrás: Borsod24

A szociológus arról is beszél, hogy nagyon őszintének találta Veres Pál Facebook-posztját, melyben leírta, hogy elfáradt a munkában. „Ne felejtsük el, hogy milyen koalíciót kellett függetlenként, nem pártpolitikusként összetartania, ami eleve hatalmas nehézség, még akkor is, ha valaki tapasztalt politikus.” A DK kilépését a miskolci koalícióból, előre lehetett sejteni. Ezek mind hozzájárultak a jelenlegi helyzet kialakulásához. A politológus ehhez hozzátette, milyen frusztráló lehetett, amikor a közgyűlésben a frakció saját előterjesztését sem szavazta meg. Emberileg megérti, hogy Veres Pál elfáradt ebben a harcban. A nyolc jelölt között akadnak visszatérő arcok, mint Fülöp József Istvánné, vagy Pakusza Zoltán is, akiknek szinte már kötelessége elindulnia Miskolcon. Lehoczki Lászlót szintén várható jelölt volt, Jakab Péter városában. Fintor Zsolt és Dohány András szerinte csak fricskából jelentkeztek.

Fekete Sándor, a Miskolci Egyetem politológusa. Forrás: Borsod24

Barkai László, vagy Varga Andrea? Pakusza Zoltánnak és Lehoczkinak is stabil szavazóbázisa van, így sokkal jobban szeletelődik az ellenzéki torta. Az esetleges visszalépés a másik jelölt javára a nagypolitika és a helyi együttes függvénye. Tizennyolc körzetet viszonylag könnyebb felosztani – véli Fekete Sándor.

Ha szeretné megtudni, hogy a műsor vendégeinek mi a véleménye Fintor Zsolt indulásáról, Lehoczki László szerepéről és a jelöltek esélyeiről, hallgassa meg műsorunkat.

Podcast: Polgármesterjelölti esélyek Miskolcon (S01E01)

Hallgassa meg egy miskolci szociológus és egy politológus véleményét a miskolci önkormányzati választások várható eredményéről a Borsod24 Podcast első adásában! Vendégek: Szabó-Tóth Kinga szociológus és Fekete Sándor politológus Borsod-Abaúj-Zemplén megye és Miskolc független hírportáljának bárhol és bármikor visszahallgatható műsora: https://podcasters.spotify.com/pod/show/borsod24/

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek