Új fagyizók nyíltak Miskolcon, az egyik névtáblája alaposan felkorbácsolta az indulatokat

Megosztás

Lehet, hogy isteni lesz a fagylalt és a kávé az új helyen, de sokan sérelmezik, hogy egy magyar városban miért nem lehet magyarul beszélni. Való igaz, a táblán egyetlen magyar szó sem szerepel. A másik esetben talán könnyebb a helyzet.

Az egyik helyi csoportban már napokkal ezelőtt fellelhető volt, hogy a Győri kapuban egy új vendéglátóipari egységgel gazdagodott Miskolc. Raymond Lichtenstein tette közkinccsé, hogy megnyílt a Tinky’s Ice Cream and Caffe a Győri kapuban. Rögtön véleményezte is, hogy finom a fagyi, finom a kávé, mindez az Ifi Házzal szemben, a Digi mellett.

A fogadtatás azonban rendkívül vegyes lett. Van, aki finomabb megfogalmazással kritizálta a névtáblát és a feliratokat. “Angolok a vendégek vagy amerikaiak? Mert ha magyarok, akkor szerencsés lenne saját nyelvükön feliratozni” – fogalmazott. Többen is csatlakoztak hozzá, felhozva, hogy az új hely neve, illetve összes felirata angol, pedig azért a fagyira, kávéra van magyar szavunk és úgy az egész igencsak angolra sikeredett. Reméljük, a vitától függetlenül kiváló fagylaltot és kávét kaphatunk a Győri kapuban ezen a helyen.

De megtudhattuk, hogy szintén április elején egy másik fagyizó is megnyitott (hatodikán) a Győri kapuban. Itt a néven nem fognak összeveszni, a közösségi médiás felületek jelzése pedig már szinte alapkövetelmény modern világunkban.

Mindenkinek kellemes fagylaltozást az évszakhoz képest meleg időben!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek