Komoly fejlesztésben részesült a Herman Ottó Múzeum

Megosztás

Egy kétszintes kiállítótérrel bővült a komplexum. Keddtől már látogatható is az új rész.

Az új Képtárban helyet kapó, „A titkos és a publikus” címet viselő kiállítás két nagy magángyűjteményt mutat be, és a Kövesi-, valamint a Petró-kollekción keresztül a műgyűjtés hazai világát ismerhetik meg a látogatók. A „Miskolc anno” című kiállításon pedig időutazóknak érezhetjük magunkat a két világháború közötti, békebeli Miskolcon.

A új Képtár a „Herman Ottó Múzeum bővítése és környezetének fejlesztése” című pályázat keretében valósult meg, az átadó ünnepséget hétfőn tartották meg. Elsőként Miskolc polgármestere köszöntötte a megnyitóra érkezett vendégsereget.

– Vártunk már rá régóta – jegyezte meg Veres Pál, utalva arra, hogy évekig elhúzódott a projekt. Valóban, gyakorlatilag egy évtizedet felölelő fejlesztésről beszélhetünk, hiszen az első tervek még 2012-ben készültek. A város 2014-ben kapta meg az első építési engedélyt, de aztán folyamatos áttervezték, majd végül 2019-ben el tudták indítani a kivitelezéshez kapcsolódó közbeszerzést. A nyertes vállalkozó 2020-ban vehette át a munkaterületet. Az új épületszárnyakat aztán tavaly decemberben átadták, mostantól pedig már a kiállítások is látogathatók. További részletek a Minap cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek