Az Avas III-as ütem is komolyabb fejlesztéseket kap a következő időszakban

Megosztás

Bár inkább jelképes, mégis nagyon fontos lépés az is, hogy az Újszülöttek parkjában a megsérült fákat újakkal pótolják. De nemcsak erre számíthat Avas III. a következő hónapokban.

Fodor Zoltán az elkövetkező hónapokban képviselői alapjából több millió forintot költ a körzet lépcsőinek megújítására. A részletekről a Minap.hu számolt be.

a Velünk a Város független önkormányzati képviselője az elmúlt esztendőkben számos lépcsősort újíttatott fel a városrészben. Fodor Zoltán jelenleg hat lépcsősor kijavítását és átépítését tervezi az Avason. A munkálatok egyes részei már nagy erőkkel folynak.

– A lakótelepnek ez a része negyven éves. Tönkrementek a lépcsők, hamar balesetveszélyessé váltak. Maga a technológia is nagyon rossz volt, mert hússzor negyven centis lapok voltak homokkal feltöltve, és egy kis aszfaltot húztak rá. Ez az idő alatt tönkrement, egyszerűen muszáj volt megcsinálni – ecsetelte a Leszih Andor utca 1. szám előtti lépcsősornál Fodor Zoltán.

Egy másik lépcsőt tesznek majd rendbe a munkások, ahonnan aztán a Klapka György utca felé veszik szerszámaikkal az irányt: a fentieken kívül még négy helyszínen állomásoznak majd heteken át. Összesen négymillió forintot fordít erre a politikus képviselői alapjából. Mindeközben az Avasi Gimnáziummal szemközti buszmegálló is átalakult. Kibővítették annak tetejét, védve az utasokat az elázástól. A képviselő elmondta: egy ereszcsatornát is felszereltek rá, hogy az eső ne ömöljön az ott várakozók nyakába.

Biztonsági korlátot is felszereltek rá. Továbbá az itt lévő régi padokat is felújították az egymilliós projekt keretében, a munkálatok várható befejezési ideje július. A képviselő elárulta, mindezen kívül a ciklus végéig azon dolgozik majd, hogy a több mint tízéves Újszülöttek parkjában – a körzet újszülöttjeinek létszámára tekintettel – újabb hatvanhárom fát ültessenek el, és az időjárás által megtépázott tizenöt darabot visszapótolják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek