A Bölcsészkar dékánja látványosan kiállt az obszcén szavakat is használó, tüntető diáklány mellett

Megosztás

Ilyen esetekben ugyanis a Fidesznél hirtelen rendkívül fontossá válnak a keresztény értékek, de valahogy Borkainál, illetve a Bayer Zsolt vezette, elképesztő (köztük megbotránkoztató stílusú) szövegeket élő adásban kimondó jobboldaliaknál valahogy nem egészen ugyanott van a mérce.

„Hihetetlenül álszent és képmutató magatartás az, amelyik „keresztény értékekre” (nota bene: mindig ezzel a kifejezéssel kezdődik a hamiskodás) hivatkozva számon kéri az öntudatos, igazságérzettől fűtött tinédzseren a szabadszájúságot, és nem kéri számon a szólás szabadságát a „keresztény értékek” hivatalos képviselőin” – írta Heidl György.

Facebook posztban állt ki a trágár nyelvezettel slammelő diáklány, Pankotai Lili mellett a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának dékánja, Prof. dr. Heidl György. Heidl azt követően szólalt meg, hogy a gimnazista saját iskolája, a pécsi Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnázium igazgatója az intézmény nevében elhatárolódott a megnyilvánulásától. Az egyetemi oktató, aki amúgy az ókeresztény irodalom kutatója is, azt nehezményezte az iskola hozzáállásában, hogy képtelen különbséget tenni a műfajok és a beszédmódok között, a valódi nehézségek elismerése helyett pedig inkább álproblémákat gyárt. Heidl, aki a keresztény irodalom kutatója, nem felejti el megemlíteni, hogy Szent Jeromos és Pázmány Péter sem fukarkodtak a trágár kiszólásokkal, amikor az igazukat kellett védeniük (Pázmány például megírta, hogy „segge bűzös terhét” küldi a protestánsoknak – Hvg szerk.).

„Hihetetlenül álszent és képmutató magatartás az, amelyik „keresztény értékekre” (nota bene: mindig ezzel a kifejezéssel kezdődik a hamiskodás) hivatkozva számon kéri az öntudatos, igazságérzettől fűtött tinédzseren a szabadszájúságot, és nem kéri számon a szólás szabadságát a „keresztény értékek” hivatalos képviselőin” – írta Heidl, majd hozzátette, hogy tapasztalatai szerint a pécsi bölcsészkar szívesen látja a gimnazistához hasonlóan szabadságszerető, vitákra nyitott diákokat, ugyanis „ könnyebb változtatni a stíluson, mint a szervilizmuson.”

Korábban mi is olvashattunk róla, hogy Pankotai Lili is felszólalt a diákok által a Műegyetem elé szervezett, tanárok melletti szolidaritási tüntetésen október 23-án. Pankotai egy slam poetryt adott elő, helyenként obszcén szavakkal.

Kérjük, hogy támogassa a megye független hírportálját, ezzel biztosítva egy utazó riportert, aki bemutatja a magyar vidék valóságát!

Kapcsolódó cikkek