Elindult a Borsod24 adományprogramja, ön is részese lehet az úttörő kezdeményezésnek

Megosztás

Nehéz időket élünk, de könnyen lehet, hogy az elkövetkező hetekben és hónapokban még keményebb kihívásokkal kell megküzdenünk. Hogy minél kisebb veszteségeket szenvedjen a családunk, a vállalkozásunk, a közösségünk, valódi információkon nyugvó döntéseket kell hoznunk, ezeket a híreket pedig csak a független, hiteles médiától van reményünk beszerezni. A mi portálunk ilyen felület, amely missziójának tekinti a valódi tájékoztatást. A minél teljesebb körű tájékoztatás miatt most bővíteni szeretnénk szerkesztőségünket, hogy még inkább segítségére lehessünk a vidéki, magára hagyott társadalomnak. Ehhez kérjük most BAZ megye médiafogyasztó közösségének hozzájárulását.

Hogy a százmilliárdokból finanszírozott kormánypropaganda milyen sötétben képes tartani az embereket, azt más sokszor megtapasztalhattuk. Ellenpontként csak azok a független médiafelületek kínálkoznak, amelyeket itt-ott az ellenzéki települések önkormányzatai tartanak fenn, ám összességében ezeknek a kiadóknak is kötött a keze, ha a teljes valóságot kell megmutatni. A harmadik pólust szimbolizáljuk mi, vidéki portálok, akiket sem az egyik, sem a másik oldal nem támogat anyagilag, cserében nem is várhat el lojalitást. Ez az egyik kulcsa az igazságunknak, az elfogulatlanságunknak.

A Borsod24 szerkesztősége közel öt éves működése során a megyében és Miskolcon is a független, szabad sajtó szinonimájává vált, és szeretnénk, hogy ez a jövőben is így maradjon. Sőt, a korábbiaknál is több hírt és történetet akarunk feldolgozni BAZ megye területéről, ehhez pedig rövidesen egy újabb kollégát állítunk munkába.

A terv megvalósítása érdekében adománygyűjtést indítunk, melynek keretében a borsodiak, az abaújiak és a zempléniek is hozzájárulhatnak a vidéki valóság még hitelesebb bemutatásához.

A célunk a következő hetekben kisebb és nagyobb adományokból 1 000 000 forintot összegyűjteni.

Ilyen kezdeményezést Észak-Magyarországon még egyetlen sajtótermék sem mert elindítani, de mi készen állunk a kihívásra, és bízunk benne, hogy olvasóink ezekben a nehéz időkben is mellénk állnak.

Tudjuk, hogy sokaknak már kevés az érzés, miszerint „én is hozzájárultam a közösségem életének átláthatóvá tételéhez, a közélet tisztességes működtetésének ösztönzéséhez”. Ezért a kezdeményezésünkhöz csatlakozóknak a jövőben megadjuk a lehetőséget, hogy kérdést címezzenek helyi vagy országos interjúalanyainknak, amelyhez hamarosan külön Facebook-csoportot indítunk támogatóink részére, valamint külön hírlevélben fogunk beszámolni számukra az újságot érintő érdekesebb hírekről, kezdeményezésekről.

Ennél is értékesebb lesz azonban azoknak a boldog sztoriknak és szomorú történeteknek, a kisemberek és a gazdagok harcainak, a jó és a rossz állandó küzdelmének a bemutatása, amelyekből a következő hónapokban az önök jóvoltából még többel találkozhatnak a régióban élő emberek.

Kérjük, támogasson minket, hogy utazó riporterünk még több izgalmas történetet hozhasson a Borsod24-re!

Kapcsolódó cikkek