Az interneten terjed egy Magyar Pétert lejárató, hamis történet – meglepődtünk?

Megosztás

Annyira kilóg a lóláb a hamis profil által írt és a propagandagépezet által felkapott szövegnél, hogy csak na, de elhihetjük, rengetegen lesznek, akik elhiszik.

A forrás persze ismeretlen, az eredeti írást feltevő “férfi” profilja már el is tűnt, valószínűleg csak erre a rövid időre volt rá szükség és soha nem is létezett. A kormánypárti szavazók természetesen lelkesen osztogatják meg az írást, “leleplezve” Magyar Péter igazi arcát.

Józan ésszel elég ha belegondolunk abba, hogy mennyi valóságtartalma lehet ennek a szövegnek egy olyan környezetben, ahol közvetlenül a választások előtt járunk, Magyar Péter járja a városokat és próbálja minél szélesebb rétegeket megszólítva bővíteni a szavazóbázisát. Véletlenül a sokadik lejáratás Magyar Péterrel kapcsolatban és ismételten bizonyíthatatlan, csak úgy kering, ahogy a nadrágszíjas, asszonyverős történetek többsége.

A szöveget végigolvasva csak vakarjuk a fejünket, hogy ezt vajon poénnak szánták, vagy valaki halálosan komolyan így szeretné lejáratni a robbanásszerűen növekvő népszerűséggel és potenciális szavazóbázissal rendelkező Magyar Pétert. Az undokságon kívül most éppen bolti lopással vádolják meg egy azóta már nem is létező profil által megírt szövegből. Vajon mennyire vevő még a magyar ember az ilyen típusú, rendkívül átlátszó lejáratásra?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek