Fegyvert is loptak a borsodi betörők Ausztriában

Megosztás

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt, akik rendszeresen kijártak Ausztriába lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani és az egyik vadászházból gépkarabélyt hoztak el, hozzátartozó tárakkal.

A vádirat szerint a vádlottak 2022. év nyarán rendszeresen kijártak gépjárművel Ausztriába, lakóházakat feltörni, vagyoni értékeket eltulajdonítani. 2022 július végén a reggeli órákban az egyikük személyautójával Ausztriában egy Fertő-tó közeli településen közlekedtek, amikor megláttak egy vadászházat. Az útról letérve az épülethez mentek, ablak befeszítés módszerével bejutottak az ingatlanba, ahol találtak egy nyitott kartonpapír dobozba csomagolt gépkarabélyt. Más vagyontárgyakat is elvittek volna, azonban észrevették, hogy egy jármű tart az épület irányába, ezért a gépkarabélyt két darab tárral, egy tártesttel, valamint tárfékkel és rúgóval, további három darab puffer tölténnyel az autójukba rakták és az érkező járművet kikerülve elhagyták a helyszínt, Magyarországra utaztak egy borsodi településre.

A vádlottak lőfegyver megszerzésére, tartására vonatkozó engedéllyel nem rendelkeztek, a gépkarabélyt a borsodi településen egyikük hozzátartozójának ingatlanán elrejtették.

Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottak közül az egyik vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, míg a másik vádlott vonatkozásában az ügyészi indítvány felfüggesztett börtön büntetés egyidejű pártfogó felügyelet elrendelésével, közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek