A gyermekekre is gondoltak: bővült a Miskolci Állatkert egy újabb játszótérrel

Megosztás

Kedden át is adták a látogatóknak az állatpark második játszóterét, amit boldogan vettek birtokba a gyermekek.

Ha hirtelen nincs sok ötletünk arra, hogyan csábítsuk ki a szabadba az ifjú generáció tagjait a képernyők elől, erre az állatkert egy kitűnő opció. Látnivalóból eddig sem volt hiány az egykori vadasparkban, amely mára az ország egyik legszebb állatkertjévé nőtte ki magát.

A játszótérfejlesztés ötlete már a tavalyi évben felmerült, akkor első körben teljesen felújították a régi, elavult játszóteret a gyermekek nagy örömére. A hely népszerűségét látva ebben az évben folytatták a projektet, a magánszemélyek és cégek adományaiból összegyűjtött mintegy 16 millió forintból elkészült egy második erdei játszótér is, a szintén nagyon kedvelt állatsimogató mellett – számolt be róla a Minap.hu.

Az átadó ceremónián Veres Pál Miskolc polgármestere egy emlék felidézésével kezdte beszédét, arról, amikor a saját gyermekeivel látogatott ki, az akkor még Vadasparknak nevezett intézménybe. 
– Nagyon más volt még akkor ez az állatkert, sokat változott azóta. Emlékszem a kőzúzalékos utakra, arra, hogy több helyen még sárban kellett járkálni és játszótér sem volt. Ehhez képest fantasztikus az a változás, amelyen az állatkert az elmúlt években keresztülment. Büszkék lehetünk arra, hogy ez a páratlan természeti környezetben lévő állatkert itt Miskolcon egyre több szolgáltatással várja a látogatókat, mostantól egy újabb erdei játszótérrel is – fogalmazott a polgármester. 

Rámutatott, a játszóterek tervezésekor fontos szempont volt, hogy illeszkedjenek a fás, erdei környezetbe, ezért a felszerelt eszközök, elemek nagyobb hányada is zömmel fából és más természetes anyagokból készültek. Örömmel állapította meg, hogy a látogató gyerekek már a megnyitó beszédek alatt birtokba vették a régi mellett az új játszóteret is, hangos zsivajjal, nevetéssel megtöltve a levegőt. 

A „második ütem” költségvetése mintegy 16 millió forint volt, ezt az összeget nagyrészt magánszemélyek és vállalkozások adták össze, a kivitelezést a Városgazda végezte el saját forrásból az állatkert dolgozóival együtt, a játékokat, játszótéri elemeket pedig a Borsodi Fejlesztők Kft. szállította.   

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek