Megkezdték a felkészülést a DVTK labdarúgói

Megosztás

A piros-fehérek számára természetesen az élvonalba jutás a tét, így a vezetőedző kérésének eleget téve, már az évnyitó edzéseken ott voltak a DVTK új igazolásai is.

A szerdai nap egészségügyi felmérésekkel, fizikai tesztekkel, tájékoztatóval majd edzéssel folytatódott. A nap a szakmai vezető, a vezetőedző és a csapatkapitány által tartott sajtóeseménnyel indult, ahol legelőször az érdeklődésre leginkább számot tartó témáról, a játékoskeret változásáról hangzottak el részletek.

Bajúsz Endre szakmai vezető elmondta, folyamatosan egyeztettek a vezetőedzővel arról, hol kellene erősíteni a keretet. Abban állapodtak meg, hogy minőségi játékosokat igazolnak, olyanokat, akik azonnal bevethetők és hosszútávon komoly erősítést jelentenek a csapat számára.

A vezetőedző mindenképp szerette volna, hogy az új igazolt játékosok már az edzés első napjától álljanak rendelkezésre. Így a szerdai napon ott volt a 20 éves támadó Jeremie Obunet, az U21-es nemzeti válogatott, a Juventus keretéből érkező kapus, Senkó Zsombor, az MTK-tól távozó balhátvéd, Medgyes Sinan, illetve a Soroksárt elhagyó Lőriczy Attila is.

Érkezésük feltétele az volt, hogy lesznek távozók: Hegedűs a Vasasnál, Kotula Mezőkövesden folytatja, és Póser sem marad az Andrássy úton, Szőke pedig – úgy tűnik – kölcsönben a szerb első osztályban folytatja.

Mind az új igazolások, mind pedig a spanyolországi edzőtábor azt szolgálja, hogy sikeres legyen tavasszal a Diósgyőr. Szergej Kuznyecov vezetőedző elmondta, nagyon jó ellenfelek várnak a DVTK-ra az edzőtáborban: lesz egy-egy német, dán és cseh élvonalbeli csapat, és még folyamatban van egy negyedik mérkőzés szervezése.

Az edzőtábor után pedig január 29-én már el is kezdődik a pontvadászat. Koman Vladimir, a DVTK csapatkapitánya szerint most jön a neheze a bajnokságnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek