A megújult nappali melegedőt is átadták Ózdon, szalagátvágás nélkül

Megosztás

Mozgalmas napokon vagyunk túl, két fontos átadásra került sor, egyik sem kevésbé fontos.

Janiczak Dávid polgármester személyesen számolt be az elmúlt napok ózdi fejleményeiről.

ÁTADTUK A CSENDES KÁVÉZÓT

Régen az Olvasó szerves része volt, aztán évtizedek kihagyása után, az idei 100. Évfordulóra újra nyitottuk a Csendes Kávézót! Ez a hely hosszú évtizedeken át meghatározó helyisége volt az Olvasónak, bízom benne, hogy újra azzá válik! A 40 fő befogadására alkalmas presszó májustól délutánonként mindenki számára látogatható, ahol havi rendszerességgel zenei vagy irodalmi programokkal is találkozhatnak az érdeklődők.

A megnyitót a Super Troupers – Abba show-ja kezdte, majd a köszöntő beszédek után a múlt hangulatát idézte két ózdi kiváló zenész, Varga Tibor és Maczó József.

Köszönöm, hogy több városi cég is támogatta a megvalósulást úgy mint a Neutrik Hungary Kft.-t, az ÓAM Ózdi Acélművek Kft-t, az Ózdi Távhő Kft.-t.

Az ÓMÉKnál dolgozó munkatársaim erőt, energiát, ötleteket befektetve hozták létre ezt a különleges, és hangulatos kis helyet. Köszönöm a meghívást és legfőképp gratulálok mindenkinek aki részt vett az alkotásban! – írta Janiczak Dávid.

Vasárnap után hétfőre jutott más jó hír is.

Bár szalagvágással nem színesítettük az eseményt, mégis jelentős lépés ez a felújítás! Másfél hónap alatt végzett a kivitelező a fejlesztéssel! Vadonatúj hőszigetelt nyílászárók, teljes külső és mennyezet szigetelés, napelemek, energiatakarékos mozgásérzékelős lámpatestek, új tető héjazat, mozgáskorlátozottak számára akadálymentesített bejárat, teljes belső festés – ez nem volt a projekt része, külön forrást biztosítottunk rá, hogy egyszerre minden rendben legyen.

Bízom benne, hogy kívülről is megbecsülik majd az arra járók a gyönyörűen megújult épületet!

Nem csak energiatakarékos lett, szép, modern is, és mégis megőriztük az eredeti építészeti stílust!

A forrást az EU-s TOP PLUSZ pályázaton nyertük másik másik 10 pályázat mellett, amiből több mint 3 milliárd Ft értékben érkezik fejlesztés Ózdra most és a közeljövőben egyaránt! – írta a polgármester.

💙www.ozdiakert.hu💙

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek