Ez más verseny lesz! – új ralifutamra készül a miskolci győztes

Megosztás

A Diósgyőr Ralin elért futamgyőzelmet követően már a Mecsek Ralin kell felvennie a kesztyűt Német Gábornak és Németh Gergelynek – a páros tudja, hogy a Pécs környéki versenyen is óriási küzdelem várható az élmezőnyben.

A Német Motorsport párosa, Német Gábor és Németh Gergely kedden ült vissza a Skoda Fabia RS Rally2-be, és a Mecsek Ralira való ráhangolódás jegyében a száraz pályára alkalmas beállításokat keresték.

„Végre száraz körülmények között is tesztelhettünk az autóval, úgyhogy az ilyen körülményekhez passzoló beállításokat próbálgattuk, igyekeztük kitalálni, hogy a Mecsekben mi lehet az ideális megoldás azokon a pályákon. Hogy ez mennyire sikerült, az majd csak élesben derül ki, de én azt gondolom, hogy felkészülten várjuk a versenyt” – mondta Német Gábor.

A páros a bajnokság előző futamán, Diósgyőrben pályafutása első abszolút győzelmét aratta az ORB értékelésében – a friss futamgyőztes kettős azonban tudja, hogy a Mecsek Rali más feladatot jelent. Az élmezőnybe várt versenyzők száma jelentősen megemelkedik erre a viadalra, ráadásul a másfélszeres szorzó miatt egyébként is nagyobb súllyal esik latba a baranyai verseny, mint a miskolci.

„Az egyértelmű, hogy ez egy teljesen más verseny lesz, mint a diósgyőri volt. Nekünk az volt a hazai futamunk, most mások versenyezhetnek otthon, a pályák pedig ugyan alapvetően tetszenek, de nyilván kevesebb tapasztalatom van rajtuk, mint a Miskolc környéki utakon. Az is világos, hogy a kategóriánk még erősebbnek ígérkezik, mint legutóbb, még több az igazán gyors páros, úgyhogy nagyon sokan célozhatják meg a dobogós helyezéseket. Mi szeretnénk gyorsan és hibamentesen autózni, a végén pedig a realitások talaján maradva a tőlünk telhető legjobb eredményt elérni” – tette hozzá a pilóta.

„A másfélszeres szorzó miatt nagyon fontos lesz az itt elért eredmény, és az itt megszerzett pontmennyiség a bajnokság alakulását tekintve. Ezt szem előtt tartjuk, szeretnénk okosan, a magunk céljaira koncentrálva versenyezni. Teljesen más lesz ez a futam, mint a Diósgyőr Rali volt, más kihívásokkal kell szembenézni, de úgy gondolom, hogy a felkészülésünkön és a hozzáállásunkon nem fog múlni semmi. Szeretnénk pár kört menni még a hivatalos teszten is csütörtökön, utána pedig jöhet a lényeg!” – tekintett előre Németh Gergely.

A Német Motorsport kettőse a 4-es rajtszámmal áll rajthoz a Mecsekben, ahova a bajnoki tabella abszolút második helyén érkezik meg.

Kövessétek csapatunkat a Facebookon: https://www.facebook.com/NemetMotorsport

Kapcsolódó cikkek