Készül a tanulmány, valóban megújulhat a Diósgyőri Acélművek területe

Megosztás

Új információk láttak napvilágot a Diósgyőri Acélművek (DAM) barnamezős területének életre keltésének kapcsolatban. A megvalósíthatósági tanulmányt a több cégből álló szakértői csapatnak novemberre kell befejeznie.

Korábban a Borsod24-en is beszámoltunk arról, hogy az egykori kohászat területére közbeszerzést írtak ki, amelynek meg is lett idő közben a nyertese. A kozbeszerzes.hu-ról lehívott adatokból kiderül, hogy a nettó 310 millió forintos pályázatot három cég nyerte: a vezető ezek közül az Ex Ante Tanácsadó Iroda Kft., míg a másik két vállalat a DANU Mérnök és Tervező Kft., valamint a miskolci székhelyű EX-ACT Project Tanácsadó Iroda Kft.

A szerződést még május 13-án írták alá, így el is indulhattak az első munkafolyamatok. Ezekről bővebben Fükő László, a pályázatot kiíró, a Miskolci Egyetemet fenntartó Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke beszélt a boon.hu-nak.

Február és május között sok idő telt el, de mint kiderült, sok ajánlattétel érkezett, körültekintően kellett eljárni, ezért volt időigényes a nyertes kiválasztása és a szerződés megkötése.

A tanulmány elkészítésének határideje november 15-e, és a korábbi információk szerint több minden megvalósulhat a DAM területén, amely 130 hektáros, és javarészt már az enyészetté lett. Továbbra is az iparé lehet a főszerep egy ipari park létesítésével, de zöldterület, akár szálloda is épülhet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek