Szombaton kosárlabdashow lesz Miskolcon

kosárshow

Megosztás

Június 15-én a Népkertben a Tudomány és Technika Házánál idén is lesz kosárlabda show, ami már afféle családi nap Miskolcon.

Két évvel ezelőtt „szintet lépett”a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kosárlabda Szövetség és az Első Miskolci Lions Klub által szervezett 3×3-as kosárlabda bajnokság: Miskolcon a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségénék (MKOSZ) vármegyei szervezete a Tudomány és Technika Háza, valamint az Első Miskolci Lions Klub együttműködésével és támogatásával nagyszabású szabadtéri kosárlabdás rendezvényt valósított meg.

kezdeményezés olyan sikeres volt, hogy az idén immáron harmadszor rendezik meg a Népkertben a Tudomány és Technika Házánál június 15-én a kosárlabda show-t amely a miskolci sportszeretők családi napjává nőtte ki magát.

Összesen 5 pályán,  hatvan csapattal és több mint  kétszáz játékossal a 3×3-as kosárlabda újra beköltözik a belvárosba. 

A kitartó és professzionális szakmai munkát az MKOSZ vármegyei szervezete végezte a kezdetektől, Bene Szilárd ügyvezetővel az élén. Sikerült egy olyan szervezési és finanszírozási feladatot megvalósítania, amelyre régebben nem volt példa, hiszen pályákat kell egyetlen napra ideszállítani, építeni és elbontani.

Kosárlabda show

A rendezvény célja, hogy a műfajt közelebb vigyék a sportág helyi és vidéki művelőihez, valamint a miskolciakhoz és ezzel zárják le az idei kosárlabda szezont. A szervezők azért is támogatták, hogy legyen egy belvárosi kosárlabdashow, mert az esemény segítségével egy teljes sportág kerülhet a fókuszba és azok is élvezhetik a látványt és a küzdelmet, akik egy jó családi napként tekintenek az eseményre. 

Továbbá a rendezvény jótékonysági célt is szolgál, hiszen a vármegyei kosárlabda szövetség minden játékos részvételi díjából felajánl 500 forintot az Első Miskolci Lions Klub részére, akik a befolyt összeget a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kórház Gyermekrehabilitációs Osztályán lévő gyermekek Mikulásvonatozásának támogatására fordítják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek