Kedden legyen önnél esernyő

Megosztás

Az éjszakai esőzések után napközben is folytatódik a csapadékos időjárás. Felhőszakadás veszélye miatt riasztást adtak ki három megyére – Borsod-Abaúj-Zemplénre, Hajdú-Biharra és Szabolcs-Szatmár-Beregre.

Az érintett térségben intenzív záporok, zivatarok érkezhetnek, melyek során rövid idő alatt akár 25-30 mm feletti csapadékmennyiség is lezúdulhat.

A meteorológiai előrejelzések alapján a kelet-magyarországi régiókban számítani kell hirtelen lezúduló, nagyobb mennyiségű csapadékra. Az emiatt kiadott riasztás arra hívja fel a figyelmet, hogy az érintett vármegyékben akár felhőszakadásra is sor kerülhet a kedden napközben. A zivatarokat kísérő rendkívül intenzív csapadékhullás okozhat elöntéseket, belvizeket, az erős széllel kísért zivatarok pedig akár további károkat is okozhatnak.

A riasztás értelmében Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg területén érdemes felkészülni a heves időjárási eseményekre.

Az éjjeli vihar után még a reggeli órákban is szünetelt az áramszolgáltatás Sajóládon, Sajólászlófalván, Sajókápolnán és Kondón, összesen 1800 fogyasztási helyen. Bővebben itt írtunk a hétfő viharról.

A csapadékos időjárás szerdán sem kerüli el megyénket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek