Ha már az út borzalmas, legalább a kedvünk legyen jó, a kifigurázás telitalálat – képek

Megosztás

A magyarországi utak az utóbbi évtizedekben helyenként egészen szörnyű állapotig romlottak vissza, rengeteg olyan szakasz van, amihez 30-40 éve nem nyúltak hozzá, amikor pedig bármilyen javítás történik, az csak ideig-óráig jó. Sajnos nem stadionok, így nem kapnak elég pénzt, Borsodban különösen sokat romlottak az utak ezen a télen.

Kátyú ide vagy oda, vannak, akik megőrizték a jókedvüket, pedig az Ajkát és Úrkutat összekötő szakasz láttán leginkább sírni lehetne. Ajka és Úrkút között található az az útszakasz, ahol még a magyarországi átlaghoz képest is sűrűbben fordulnak elő kátyúk. A helyzetet szatirikus táblákkal figurázták ki, amik ezekben a napokban nagyon sok magyar internetezőt kacagtatnak meg – avagy Isten hozott a Kátyúrezervátumban, innen minden út Róma helyett a szerelőhöz vezet! Ezeket a Vezess.hu szúrta ki a neten.

Ezen a magyar úton röhög most az internet 1
Ezen a magyar úton röhög most az internet 3
Ezen a magyar úton röhög most az internet 4
Ezen a magyar úton röhög most az internet 5
Ezen a magyar úton röhög most az internet 6

Sokat elárul a jelenségről, hogy százalékos arányban mérve a Magyar Közút a 2020/2021-es téli időszak folyamán épp Veszprém megyében használta el a második legtöbb aszfaltmennyiséget, csupán Borsod-Abaúj-Zemplén megye előzte meg a listán. (Érdemes megjegyezni, hogy a felhasznált mennyiségek nagyjából egyenes arányban állnak az adott megye útjainak hosszával.)

Kapcsolódó cikkek