A miskolci Guzi Bianka döntőbe jutott az öttusa-világkupán

Megosztás

Pénteken rendezik a finálét, ahol több magyar is érdekelt, szurkolhatunk Biankának a minél jobb eredményért.

A budapesti öttusa-világkupát ezen a héten szerdától vasárnapig rendezik meg, a nyitónapon, vagyis szerdán a női selejtezőket bonyolították le. A nyolcvan indulót három csoportba sorolták, a hat magyar öttusázó közül mindegyikbe jutott kettő-kettő. A miskolci Swimming PC versenyzője, Guzi Blanka az A csoportba került, ahol rajta kívül Gulyás Michelle képviselte a magyar színeket.

Pénteken lesz a finálé

A programjuk a vívóteremben kezdődött, ahol Guzi Blanka tizenegy győzelmet ért el tizennégy vereség mellett, és ezzel a 17. lett a huszonhat fős mezőnyben, míg honfitársának az itteni 18/7-es mutatója a 4. helyre volt jó.

Ezután az uszoda következett, ahol 200 méter gyorson Guzi Blanka futamában a 3. helyen csapott célba, 2:14,25 perces időeredménye pedig saját egyéni csúcs (érdekesség, hogy egy éve, a kairói világkupán még több mint 10 másodperccel rosszabb volt az ideje), és ezzel a selejtező összes tagja közül a 8. legjobbnak bizonyult. Gulyás Michelle viszont itt is remekelt, 2:09,73-as idejénél nem volt gyorsabb senki. Mivel a selejtezőben lovaglást nem rendeznek, így a délutáni lövészet-futást (laser-run) – az első két szám alapján – a világranglista 1. helyezettje, a francia Elodie Clouvel kezdte az élről, és 7 másodperc előnnyel startolhatott az ekkor a 2. pozíciót fogó Gulyás, és 62 szekundummal a 14.-ként induló Guzi előtt. Utóbbi az elején nagyon rákapcsolt, és mivel az első lövészete is jól sikerült, így viszonylag hamar a mezőny elején találta magát, ahol abban az ötfős csoportban futott, amelyben Gulyás is kocogott. A célba is együtt értek be, pacsizva, 4–5.-ként teljesítve a penzumot. Ami egyben azt jelentette, hogy ebben a számban Guzi 12:10 perccel a 4. legjobb volt, Gulyás pedig – láthatóan már a pénteki döntőre tartalékolva – 13:15-tel csak a 17. lett.

Négyen a döntőben

Ennek jelentősége az, hogy az A csoport selejtezőjéből Gulyás és Guzi egyaránt 1036 ponttal jutott tovább, előbbi az 5., utóbbi a 6. helyen.

A B csoportban rajthoz állt két magyarnak, Simon Saroltának és Réti Kamillának nem sikerült a döntőbe verekednie magát, a C csoportból Alekszejev Tamarának és Kovács Saroltának viszont igen, így négy magyar áll rajthoz a pénteki fináléban. (Boon.hu)

Kapcsolódó cikkek