Trump legújabb agymenése: Ausztriában robbanó fákból állnak az erdők

Megosztás

Az Egyesült Államok elnöke mindig tud valami újat mondani. Egyik utóbbi beszédében Donald Trump a Kaliforniát sújtó erdőtüzek kapcsán arról beszélt, Ausztria mennyivel jobban bánik az eredeivel, pedig ott robbanó fák nőnek ki a földből.

“Elmegy az ember Ausztriába. Vagy Finnországba. Vagy egy rakás más országba és ott nincs ilyen. Beszélgettem egy fontos ország vezetőjével, aki azt mondta: mi erdei népként gondolunk magunkra. Ez Európában történt. Azt mondtam neki: milyen szép kifejezés. Azt mondta nekem: a mi fáink sokkal robbanásveszélyesebbek – ezzel a robbanásveszélyessel a tűzvészekre gondolt – szóval robbanékonyabbak, mint Kaliforniában, de ez nem okoz problémát, mert rendben tartjuk az erdőinket” – idézte a 444.hu.

Az elnök tehát még véletlenül sem a globális klímaváltozás miatt átalakult időjárásra fogja a Kaliforniában tomboló tüzeket, hanem arra, hogy jobban rendbe kéne tartani az erdőket. Trump ráadásul azzal tetézte az egyébként is érthetetlen kijelentését, hogy hozzátette: Európában sok olyan ország van, ahol az emberek erdővárosokban élnek.

Az internet nem volt rest viccet csinálni az elnök kijelentéséből, ezeket a 444.hu listázta ki.

Kapcsolódó cikkek