Útmutató a sikeres álláskereséshez

Megosztás

Tuti recept nem létezik, de egy megfelelő stratégiával és eszköztárral szinte garantált lesz a siker. Ezért is fontos felkészülni az egész álláskeresés folyamatára. Napjainkban a munkaerőpiacon hatalmas verseny van, így meg kell tanulni kitűnni a tömegből. Ebben már szakember is tud segíteni.

Két fontos dolgot kell megérteni

Az álláskeresés Bibliája, a Cápatörvények című könyv a CV Shark szolgáltatásainak jóvoltából bárki számára elérhető. A műből egyértelműen kiderül, hogy melyek azok a tényezők, amelyekre kiemelten figyelni kell, mi az, ami teljesen felesleges és egy kész megoldást kapunk ahhoz, hogyan találjuk meg a következő munkahelyünket.

Az egyik első dolog, amit kénytelenek leszünk elfogadni, hogy a legtöbb álláskereső, valamint karrierváltó valójában nem is tudja, hogy mit csinál. A nagy átlag egy önéletrajzsablont tölt ki valamilyen logika alapján, ami vagy jó lesz, vagy nem. Véletlenszerű gyakorisággal jelentkezget állásokra, amelyekre vagy behívják, vagy nem. Az interjú megpróbál válaszolni a kérdésekre, vagy egy tárgyalási ívet szeretne követni, ami vagy sikerül, vagy nem.

Már ebből is látható, hogy ez nem éppen a leghatékonyabb megoldás. Természetesen nem is arról van szó, hogy mindenkinek szakértőnek kell lenni a témában és az álláskeresés minden trükkjét, módszerét ismernie kell. Erre ott van a szakember, aki minden támogatást meg tud nekünk adni a sikeres elhelyezkedéshez. Ha nem rendelkezünk tudatos karrierstratégiával, nem kell pánikba esni, szakértő segítségével felépíthetünk egyet. Ehhez már egy részletes könyv is elérhető, ami minden részletre felhívja a figyelmünket, fegyvert ad a kezünkbe az álláskereséshez.

Egy kipróbált és egyben bevált módszertant kell majd követnünk, ami szinte garantálja a sikerünket. Nem a szerencsére, a sorsra bízzuk az álláskeresést, hanem mi irányítjuk azt.

Mára az álláspiac teljesen megváltozott

Az elmúlt évek eseményei felgyorsították a változást, de évtizedes távlatokban is nagymértékben változott az álláskeresés folyamata, képe. Ami 20 évvel ezelőtt még nyerő stratégiának bizonyult, az ma már szinte semmire nem elég, vagy maximum ahhoz, hogy beragadjunk egy cégnél egy pozícióba.

Onnan is tudhatjuk, hogy nem a megfelelő módszert követjük, hogy nem annyit keresünk, amennyit szeretnénk, nem halad a karrierünk a megfelelő ütemben, de ha megrekedtünk és nem látjuk a kivezető utat vagy véletlenszerűnek érezzük azt, hogy hova jutottunk, szintén arra utal, hogy változtatni kell.

Álomállás egy karnyújtásnyira

A megfelelő könyv, szakember segítségével sokkal zökkenőmentesebb lesz a váltás, vagy az új munkahely megtalálása. Hatékonyan felkészülhetünk a bértárgyalásra és magabiztosan teljesíthetjük azt. Nem kell többé a kellemetlen kompromisszumokkal törődni, végre azt kaphatjuk, amit megérdemlünk. A szakmai fejlődésünk miatt sem kell aggódni és a következő szintre léphetünk.

Kapcsolódó cikkek