Egyre népszerűbb úti cél Zalakaros

Megosztás

Zalakaros évről évre népszerűbb célpont a turisták körében, nem hiába, hiszen remek adottságai az idegenforgalomra kifejezetten alkalmassá teszik. Délnyugat-Magyarországon, a Balatontól mindösszesen félórányi autóútra található, emellett pedig különleges gyógyvize és remek borai, izgalmas rendezvényei teszik vonzóvá, és mindez a hírekben is egyre többször olvasható.

A szálláshely miatt sem kell aggódnia, hiszen Zalakaros wellness szálloda tekintetben is jól áll, lévén a Hotel Karos Spa Zalakarosnak is otthont ad, ahonnan remekül elérhetőek a környékbeli kerékpárutak, túraútvonalak, de a kiterjedt wellnessrészleg miatt igazából maga a létesítmény is számtalan kikapcsolódási lehetőséget kínál.

Miért utazzunk Zalakarosra?

A kisváros remek helyszín a kikapcsolódásra, hiszen minden szeglete nyugalmat áraszt, tiszta, rendezett, és tele van ültetve szebbnél szebb virágokkal.

Ez az ország erdőkben leggazdagabb vidéke, amit már a városka határában is megtapasztalhatunk, amikor ellátogatunk a városka tüdejeként szolgáló zöld domboldalra. Itt, az erdő és a város határán található Zalakaros egyik legnagyobb nevezetessége, az Erdészkilátó. Semmiképpen sem szabad kihagyni, hiszen a tetejéről csodás kilátás nyílik az alant elterülő zöld övezetekre, ha az időjárás kedvez, akár a Kis-Balaton és a Balaton-felvidék is tisztán látható. A környező Parkerdőben üdítő sétákra nyílik lehetőség, a mellette található borozóban pedig bármikor megpihenhet.

Annak sem kell csalódnia, aki a kényelmet részesíti előnyben, hiszen a Dottó fedélzetén ücsörögve is magába szívhatja a hely békés atmoszféráját.

Zalakaros, a gyógyvíz városa

Zalakarosról sokaknak a gyógyvíz, illetve a wellness jut eszébe, nem ok nélkül, hiszen az országban kevés helyen érhetőek el ezekhez kapcsolódó szolgáltatások hasonló minőségben, legyen szó egyéni utazókról, párokról vagy családokról.

A szolgáltatások folyamatosan fejlődnek, így egyre szélesebb rétegeket képes maradéktalanul kiszolgálni, a legújabb attrakció a Vízipók-Csodapók birodalom, ahol több mint 60-féle vízi szórakozás várja a család legkisebb tagjait. A felnőtteknek sem kell csalódniuk, hiszen a szaunavilág is egyre bővül, így sokféleképpen élvezhetik ennek a csodás rituálénak a jótékony hatásait.

Ökopart és termáltó

Egyedülálló komplexummá nőtte ki magát a zalakarosi termáltó, immáron ökoparttal kiegészülve. A különleges építészeti megoldásairól ismert fogadóépületben egy 15 méter magas kilátótorony is helyet kapott, ahonnan remek kilátás nyílik a környék látnivalóira.

A déli oldalon, az erdőn keresztül izgalmas tanösvény került kiépítésre, melyen végigsétálva megtapasztalhatja a természet testre és lélekre gyakorolt csodás hatását, a kihelyezett padokon ücsörögve pedig megérezheti az erdő varázsát.

A kicsik szórakozhatnak ennél aktívabban is, hiszen számukra izgalmas játszóteret alakítottak ki a tóparton, a környék növényvilágát pedig informatív táblák segítségével ismerhetik meg.

Kapcsolódó cikkek