Megint szúnyogot irtanak Miskolcon

szúnyog

Megosztás

Jövő hét elején Miskolcon újabb földi kémiai védekezést végeznek. A tervezett időszak június 17-18-án lesz a napnyugta utáni időszakban, tartaléknapoknak a június 18-at és 19-et jelölték meg.

Fontos tudni, hogy a csípőszúnyog-lárvákat pusztító irtószer, a Deltasect Plus 1,2 ULV nem károsítja a környezetet, de a hatóságok a következő óvintézkedéseket javasolják a lakosságnak a szúnyoggyérítés idejére:

  • A szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, szárított ruhákat célszerű összegyűjteni vagy letakarni.
  • Az ablakokat, ajtókat zárva kell tartani, a külső levegőt bejuttató szellőzőket ki kell kapcsolni a kezelés alatt és az azt követő egy órában.
  • A kezelés után a termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni.
  • A permetező gépkocsi közvetlen közelében tilos tartózkodni.

A pangó vizekben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. Ezért a kezelés kiegészítéseként javasolják, hogy az ingatlantulajdonosok folyamatosan ürítsék ki vagy takarják le az épületek körüli kisebb vízgyűlő területeket.

A csípőszúnyog-irtást a katasztrófavédelem koordinálja országos szinten. A lebonyolításért a Szerocor Konzorcium felel, míg a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium szakértői szerepet tölt be.

Fotó: Pexels

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek