Napokon belül szúnyoggyérítés lesz Miskolcon

Megosztás

Az országos központi szúnyoggyérítés részeként Miskolcon földi kémiai védekezést végeznek majd 2024. június 10-11-én a napnyugta utáni időszakban. Tartaléknapok: 2024. június 11-12.

Magyarország Kormánya elrendelte a csípőszúnyogok gyérítést, melyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja koordinál. A szervezésre és lebonyolításra a kiválasztott kivitelező a Szerocor Konzorcium, a Pannon-Bio-Kalibra Konzorcium pedig szakértőként vesz részt a műveletben.

Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A kémiai irtás során felhasznált készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. 

Az országos központi szúnyoggyérítés részeként Miskolcon földi kémiai védekezést végeznek majd 2024. június 10-11-én a napnyugta utáni időszakban. Tartaléknapok: 2024. június 11-12.

A lakosság részére a hatóságok azt javasolják, hogy a szabadban tárolt gyermekjátékokat, élelmiszereket, evőeszközöket, a szabadban szárított ruhákat, a kezelés napján javasolt összegyűjteni vagy letakarni. A kezelés idejére és az azt követő 1 órában javasolt az ablakokat, ajtókat zárva tartani és a külső levegőt bejuttató mesterséges szellőztető berendezéseket kikapcsolni. A kezelt területen termő zöldségeket, gyümölcsöket fogyasztás vagy feldolgozás előtt ajánlott megmosni. A kezelést végző gépkocsi közvetlen közelében tartózkodni nem szabad. 

A szabadban, fedetlenül tárolt vízgyűjtő edényekben, a különböző tárgyakban megülő esővízben akár egy hét alatt is kifejlődhetnek a szúnyoglárvák. A szúnyogirtó kezelés kiegészítéseként ajánlott, hogy az ingatlantulajdonosok szüntessék meg, rendszeresen ürítsék vagy takarják le az épületek körüli kisebb, pangó vízgyülemeket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek