Évenkénti oltást, nem pedig sokszori emlékeztetőt szeretne a Pfizer vezére

Megosztás

A szakember reméli, hogy rövidesen rendelkezésre fog állni ilyen vakcina, mert “évente egyszer könnyebb meggyőzni az embereket”.

A megbetegedések számának növekedése miatt egyes országok kiterjesztették a vakcina emlékeztető programjait, vagy lerövidítették az oltások közötti időt, mivel a kormányok igyekeznek megerősíteni a védelmet. Az izraeli N12 Newsnak adott interjúban Albert Bourlát, a Pfizer vezérigazgatóját arról kérdezték, hogy szerinte rendszeresen, négy-öt havonta adják-e be az emlékeztető oltásokat – írja a hvg.hu.

“Ez nem lesz jó forgatókönyv. Amit remélek, hogy lesz egy olyan vakcina, amelyet évente egyszer kell majd beadatni” – mondta Bourla. “Évente egyszer könnyebb meggyőzni az embereket, hogy oltassák be magukat.”

Elmondta: vizsgálják, hogy tudnak-e olyan vakcinát készíteni, amely lefedi az omikront, és nem felejti el a többi változatot, mert szerinte ez lehet a megoldás. Bourla elmondta, hogy a Pfizer már márciusban készen állhat az omikron elleni újratervezett vakcina engedélyeztetésére és tömeggyártására.

(hvg.hu)

Kapcsolódó cikkek