Indul az Eb, meglepetést is okozhat akár a magyar válogatott

Megosztás

Pénteken megkezdődik a labdarúgó Európa-bajnokság a Németország-Skócia csoportmérkőzéssel. A magyar válogatott szombaton lép először pályára a 24 csapatot felvonultatót kontinenstornán, mi pedig igyekeztük a legfontosabb tudnivalókat összeszedni a rajt előtt.

A válogatott a 2016-os torna óta rendszeres résztvevője az Eb-nek, és a lehetőségekhez mérten eddig mindig jól teljesített. Nyolc évvel ezelőtt például csoportelsőként jutott tovább a kieséses szakaszba, a legutóbbi viadalon pedig a “halálcsoportban” a világbajnok franciákkal és a németekkel is döntetlent játszott.

A mostani kontinenstornára úgy érkezett meg a magyar válogatott, hogy a selejtezőcsoportját magabiztosan nyerte, illetve jól szerepelt a 2023-as Nemzet Ligájában is, ahol a németeket és az angolokat is megelőzte csoportjában. Ellentétben a legutóbbi Eb-vel, a mostanin már Szoboszlai Dominikra, a Liverpool kiválóságára is számíthat Marco Rossi szövetségi kapitány, ráadásul több olyan labdarúgó is a rendelkezésére áll, aki valamelyik nyugat-európai bajnokságban játszott hétről-hétre a klubszezonban.

A keret piaci értékét tekintve a magyar csapat továbbra sem számít favoritnak, a sportfogadó irodáknál is 80 illetve 100-szoros pénzeket lehet nyerni, ha Magyarország nyerné az Eb-t. Kerkez Milos Angliában, Sallai Roland, Orbán Willi, Gulácsi Péter, Szalai Attila, Dárdai Márton és Schäfer András Németországban edződik, de a gólok elsősorban a Ferencváros profijától, Varga Barnabástól várhatók.

Minden csoportból az első kettő automatikusan továbbjut a legjobb 16 közé, ő hozzájuk csatlakozhat majd a négy legjobb csoportharmadik is.

Az Eb első számú favoritjának sokan az angolokat tartják, míg meglepetésre a címvédő olaszoknál a franciákat, a Cristiano Ronaldóval felálló portugálokat és a házigazda németeket is esélyesebbnek gondolják a végső győzelemre. A “sötét lovaknak” a hollandokat és a belgákat vélik a szakemberek, de meglepetést okozhatnak a spanyolok is – és reményeink szerint a magyar válogatott sem fog megállni három mérkőzés után.

Miskolcon több helyen is lehet szurkolni a válogatottnak, erről mi is írtunk egy korábbi cikkünkben. Van borsodi érdekeltségű tagja is a magyar küldöttségnek, hiszen Rossi stábjának tagja az a Simon László, aki a másodosztályú Kazincbarcika pályaedzője, a válogatottban pedig videóelemzőként számítanak rá.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek