Janiczak Dávid megmentené és újranyitná az ózdi csillagvizsgálót

Megosztás

Hosszú évtizedek óta zárva van az intézmény, a fiatalok már nem is láthatták működő állapotában. Most viszont küszöbön az újabb szenzáció, van esély a csillagvizsgáló megmentésére.

Janiczak Dávid, Ózd frissen újjáválasztott polgármestere máris belevetette magát a munkába a választások után, nagyszerű lenne, ha sikerülne az intézmény megmentése. A részletekről az érintett számolt be a közösségi médiában.

A CSILLAGVIZSGÁLÓ MEGMENTÉSE KÖZÖS ÉRDEKÜNK
A héten egyeztettem Gyurgyák Tamással, a Sorsod Borsod Alapítvány elnökével, aki célul tűzte ki, hogy megvásárolja (jelenleg több magánszemély tulajdonában van) és támogatásokból, önkéntesek segítségével elkezdi a csillagvizsgáló megmentését. Támogatásomról biztosítottam, magánszemélyként és mint önkormányzat is tervezem támogatni, azonban ebben a projektben a támogatásokból szinte sose lesz elég. Arra kérek mindenkit aki egyetért a céllal, és teheti, bármekkora összeggel is, de támogassa ezt a jó ügyet!
Itt a felhívás és a részletek:
https://www.facebook.com/…/sziasztokj…/472601938756173/
Gyermekkoromban csillagász szerettem volna lenni, mindig elbűvölt a csillagos ég, több könyvet is olvastam a csillagászatról, és a hasonló témájú műsorok még most is a kedvenceim. Áhítattal néztem a csillagvizsgálóra, amit sajnos eredeti és megnyitott állapotában már nem volt szerencsém meglátogatni…” – írta Janiczak.

Mi is szeretnénk átélni, hogy a működő ózdi csillagvizsgálóba látogathatunk el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek