Újabb csoda a magyar válogatottól, Németországot is legyőztük!

Megosztás

Az első félidőben megszerzett előnyt a lefújásig sikerült megtartani. Hiányzott a németekből az átütő erő, mi pedig újabb fantasztikus győzelmet arattunk.

Hol van már a tavalyi hó, amikor a sorsolás után rengetegen azt jósolták, hogy Marco Rossi válogatottja szerzett pont nélkül fog kizúgni a csoportból, hat vereséggel. Egy fordulóval a vége előtt már biztosan nem esünk ki, ha pedig az olaszok ellen pontot szerzünk, akkor csoportelsők leszünk. Ki hitte volna?

Nemhogy pontot szerzett, de nyert a válogatott Németországban. Csak azért nem biztosan csoportelső, mert az olaszok megverték az angolokat. A csoportelsőség hétfőn dől el a magyar-olaszon a Puskásban.

A németek ellen az első félidőben kifejezetten jól nézett ki a magyar válogatott, szervezetten, fegyelmezetten, bátran és lelkesen játszott, a 17. percben pedig meg is szerezte a vezetést. Szoboszlai szögletéből a jövő héten a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádám sarokkal lőtt nagy gólt.

A németek az első félidőben kifejezett gyengén játszottak, leginkább a lipcsei nézők hozták zavarba a magyar válogatottat, akik főként az egyébként a Leipzigben játszó Szoboszlai Dominikot dobálták. A szünetben a hazai szurkok kifütyülték a válogatottjukat.

A második félidő már messze nem volt ennyire sima, a németek felpörgették a tempót, sok labdát szórt el a magyar válogatott. Az 53. percben gól szereztek ugyan a németek, de lesről. A labda jórészt a hazaiaknál volt, a magyar térfélen folyt a játék, a magyar válogatott alig jutott el a másik oldalra.

Nyomtak a németek, különösebben nagy helyzet nélkül, amikor váratlanul a csereként beálló Kleinheisler került óriási ziccerbe a 86. percben, de a meccslabdát a kapusba rúgta. A németek igyekeztek fokozni a nyomást a ráadás 5 percében, de nem tudták áttörni a magyar védelmet. Maradt a 0-1, a legutóbb három tétmeccsen a németek nem tudták legyőzni a magyar válogatottat.

Németország – Magyarország 0-1
Lipcse, v.: Vincic (szlovén)
Németország: Ter Stegen – Hofmann, Süle, Rüdiger, Raum – Gündogan (Musiala, 69.), Kimmich, Müller (Nmecha, 85.) – Sané, Werner (Havertz, 69.), Gnabry (Kehrer, 46.).
Magyarország: Gulácsi – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á. (Styles, 78.), Schäfer, Kerkez – Gazdag (Kleinheisler., 66.), Szoboszlai (Nego, 85.) – Szalai Á. (Ádám M., 66.).
gól: Szalai Á. (17.)

A csoport állása:

  1. Magyarország 10 pont
  2. Olaszország 8 pont
  3. Németország 6 pont
  4. Anglia 2 pont

Hétfőn Magyarország-Olaszország. A magyar válogatott a csoportban oda-vissza verte Angliát, Németország ellen itthon döntetlent játszott, idegenben nyert. Csak az olaszoktól kapott ki idegenben. (via 444.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Related posts