BAZ megye: a hét közepén ránk tör a forróság, 35, majd 38 fokra számítsunk

Megosztás

Kellemesen meleg hétfő után keddtől kánikula, szerdától megérkezik az év első hőhulláma, pénteken könnyen mérhetünk 38 fokot is.

Hétfőn sok napsütésre számíthatunk, az ország legnagyobb részén száraz időre készülhetünk, az időnként megnövekvő felhőkből egy-egy gyenge zápor, esetleg zivatar csak kevés helyen fordulhat elő. Hajnalra helyenként – elsősorban keleten, északkeleten és északon – pára, köd képződhet. Általában gyenge, mérsékelt marad a légmozgás, csupán néhol északkeleten fordulhat elő egy-egy élénk északias széllökés, de záporok, zivatarok környezetében is számítani kell átmenetileg megélénkülő, megerősödő szélre. Reggelre 9 és 18 fok közé csökken a hőmérséklet. A legmagasabb hőmérséklet 26 és 33 fok között alakul.

Kedden is a napsütésé lesz a főszerep, az időnként megjelenő felhőkből egy-egy jelentéktelen futó zápor csak elvétve alakulhat ki. Nyugaton és északnyugaton megélénkül a délies szél. A hajnali 12-20 fokot követően délutánra 29 és 35 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán az esernyőkre sehol sem lesz szükség, annál inkább a napszemüvegekre és a szalmakalapokra. Sok-sok napsütésre számíthatunk. A déli-délnyugati szél sokfelé élénk, néhol erős lesz. Tovább melegszik az idő, a csúcshőmérséklet már 31 és 37 fok között alakul.

Az ezt követő napokban is kitart a kánikula az ország legnagyobb részén, csütörtökön 29-36, pénteken 32-38 fokot mutathatnak majd a hőmérők a legmelegebb órákban. (Forrás: Időkép.hu)

FONTOS TANÁCSOK

Az említett napokon 10 és 16 óra között országszerte nagyon erős, illetve extrém erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Kerüljük a közvetlen napsugárzást, tartózkodjunk árnyékos helyen, különösen a déli órákban! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem! Gyermekeinket, házi kedvenceinket ne hagyjuk a tűző napon álló, zárt járműben! Az egyre melegebb időben tompulhatnak reflexeink, ezért vezessünk fokozott óvatossággal! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek