Meglőtték Robert Ficót

Megosztás

Meglőtték Robert Fico miniszterelnököt a szlovák kormány handlovái kihelyezett ülése után, kórházba szállították – számol be a Napunk.sk (Denník N) felvidéki portál a szerdai merényletkísérletről. A helyi kultúrház előtt dördültek el a lövések, amikor Fico az emberek közé ment.

A friss beszámoló szerint a Denník N riportere, aki a helyszínen volt, az incidenst ugyan nem látta, de néhány lövést hallott eldördülni. Látta viszont azt, ahogy a mentősök felvették a földről a kormányfőt, autóba tették és elszállították.

A feltételezett támadót a rendőrök elfogták és lefegyverezték, majd a környéket körbeszalagozták és kiürítették. A testőrök mindemellett gondoskodtak a többi kormánytag biztonságáról – írta a szlovákiai lap.

A BBC helyi sajtóértesülésekre hivatkozva szintén megerősítette, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnököt meglőtték és megsebesítették, ők úgy fogalmaznak, Handlova város kulturális közösségi központja előtt.

Az biztos, hogy több lövés is eldördült, és a célpont Fico volt, aki a jelenlegi információk szerint nincs életveszélyes állapotban. A rendőrség már elkapta az elkövetőt, a környéket lezárták, a többi kormánytagot biztonságba helyezték.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek