Nem csalódtak, akik az MVK telephelyét választották a Múzeumok Éjszakáján

Megosztás

Az MVK ismét kitett magáért, a veterán járművek megunhatatlanok, a változékony időjárás sem szegte kedvét az érdeklődőknek.

Miskolcon is megrendezték a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozatot június 22-én, szombaton éjjel. A viharos, esős idő ellenére az érdeklődők éltek a lehetőséggel. A Miskolc Városi Közlekedési vállalat is készült a nagy napra. Bár az MVK Zrt. nem múzeum, de számos muzeális értékű veterán járművel rendelkezik. Idén is az öreg, de máig tetszetős autóbuszoké és villamosoké volt a főszerep az MVK Szondi György utcai telephelyén, amelyeknek egy részét ki is lehetett próbálni. Azért pedig, hogy a látogatók könnyebben eljuthassanak a mozgalmas kiállításra, ingyenes járatokat indítottak az esemény ideje alatt. 

– Szeretem a közlekedést, a kis magángyűjteményemmel érkeztem Budapestről. Az autóbuszokat kifejezetten kedvelem és a miskolci közlekedés is nagyon közel áll hozzám. A 32-es vonala az egyik kedvenc útvonalam Miskolcon. Gyermekkoromban láttam egy negyed órás videót, amiben bemutatták a miskolci autóbuszokat, legtöbbször a 29-es, 32-es és 34-es buszok szerepeltek benne – osztotta meg Czeiner Márton a Miskolc Televízió riporterével, szavait a Minap.hu idézte.

Különleges látványosságokkal is készültek. Lehetett látni angol Austin Sprite-ot, szovjet M21-es Volgát és a legendás Zaporozsecet is. A Telephely-túra keretében bevezették a kíváncsiskodókat az MVK színfalai mögé, beleértve a villamos- és autójavító csarnok munkáját. Emellett be lehetett térni a Közlekedéstörténeti Múzeumba is, amely a miskolci közösségi közlekedés múltját illusztrálta. 

Nagyon régi múltra tekint vissza, hogy megnyitja a kapuit a Múzeumok Éjszakájával egybekötött országos rendezvénysorozaton az MVK is. Járműkiállításukon veterán személyautókat, motorokat, tehergépjárműveket, autóbuszokat és villamosokat lehetett megtekinteni. A mai modern járműflottájukat szintén kiállították.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek