Orvoshiány miatt szünetel a gyermekosztály az ózdi kórházban

Megosztás

Balesetet szenvedett az Ózdi Almási Balogh Pál Kórház gyermekgyógyásza, ezért július közepéig megváltozott munkarendben működik a gyermekgyógyászati osztály.

Amint azt a kórház a honlapján írja, június 17-től egészen július 15-ig kell számolni azzal, hogy nem az eddig megszokottak szerint tudják ellátni a gyerekeket Ózdon.

“Az idézett időszakban intézményünk nappal 7:30 és délután 15:30 között gyermekgyógyász szakorvosi tevékenységet tud biztosítani, szakrendelés, gyermekambulancia, neonatológiai vizit, illetve napközbeni gyermekgyógyászati akkut orvosi ellátás formájában. 15:30 és 7:30 között minden szakorvosi tevékenységet, mely a szülészettől független a BAZ vármegyei kórház Gyermekegészségügyi Központja lát el” – olvasható a közleményben.

Az RTL megkeresésére a kórház elmondta, hogy az intézmény egyik szakorvosa balesetet szenvedett, a gyógyulása pedig hosszabb időt vesz igénybe, ezért van csak járóbeteg ellátás az említett időszakban. A kórház hangsúlyozta, “minden gyermek megkapja az állapotának megfelelő ellátást”.

Betegcserére is készült az ózdi kórház július közepéig, hogy mentesítsék a megyeit, aminek értelmében 14 olyan, szakorvosi ellátást nem igénylő csecsemőt vittek át Ózdra, akiket a szüleik valamilyen indokkal a kórházban hagytak.

Arról korábban mi is írtunk, hogy még tovább nőttek a műtéti várólisták.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek