Több borsodi településen is komoly károkat okozott az éjszakai vihar

Megosztás

A tegnap délutáni, majd az éjszaka még intenzívebben visszatérő viharok miatt reggel 7 óráig több mint negyven riasztás érkezett. A legtöbb esetben kidőlt fák, letört faágak és leszakadt vezetékek miatt kérték a tűzoltók segítségét, főként Mezőkövesden és környékén, illetve a gönci járásban. 

A vízelvezető árkok nem tudták elvezetni a nagy mennyiségű csapadékot, Dubicsányban, Dövényben és Sajóvelezden is házakat veszélyeztetett a víz. Garázsokból, pincékből szivattyúzták a vizet a tűzoltók Miskolcon, Tiszakarádon, Putnokon és Tokajban is.

Vilmányban egy családi ház tetőszerkezete és tűzfala rongálódott meg a viharban, a vezetékek kiszakadtak a falból, az ingatlan lakhatatlanná vált, két lakója rokonokhoz  költözött.

Miskolcon, a Testvérvárosok útján és Tapolcaréten, valamint Mezőkövesden, az Ádám utcában parkoló autókra, Négyesen pedig az úttestre dőlt egy fa, aminek nekihajtott egy személygépkocsi, személyi sérülés nem történt. 

Az M3-as autópálya egy szakaszát leszakadt faágak borították, a tűzoltók az autópálya kezelőjével együtt eltávolították a közlekedésre veszélyt jelentő ágakat.

A viharkárok felszámolása tovább folytatódik, a bejelentések folyamatosan érkeznek a segélyhívó központba – tájézoztatott a katasztrófavédelem.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek