A zivatar további következményei: a kerékpárútra fa dőlt, Felsőnyárád víz alá került, rengeteg csapadék hullott

Megosztás

BAZ megyében rengeteg kárt okozott az éjszakai vihar a hétvégén, de volt, ahol 70 millimétert meghaladó csapadékmennyiség zúdult le néhány óra alatt. Mezőkövesden is villámárvíz alakult ki.

Vasárnap reggelre a keleti, délkeleti tájakra korlátozódtak a zivatarok, az a hullámzó hidegfront ugyanis, ami az esti, éjszakai viharokat okozta, lassanként kelet, délkelet felé elhagyta hazánkat. Az ország keleti felén nem egy helyen nagyobb méretű jég kísérte a viharokat, Tiszanagyfaluban például mandarin nagyságú jégdarabok hullottak az égből. Néhány BAZ megyei komolyabb esetről már korábban beszámoltunk.

A jég mellett viharos széllökések és több helyen nagy mennyiségű csapadék társult a zivatarokhoz. A legtöbb eső északkeleten esett. Méréseink szerint pár óra leforgása alatt Hernádkércsen 70, Anarcson 73 mm csapadék zúdult le.

A június havi országos átlag 72 mm, a Hungaromet hivatalos adatai szerint Tokajban 24 óra leforgása alatt 121,6 mm csapadék hullott! (Időkép.hu) De ezzel még nem volt vége a problémáknak.

Felsőnyárádon is nagy gondokat okozott az özönvíz. Az utat is teljesen belepte a saras, hordalékos csapadékvíz.

Mezőkövesden villámárvíz öntötte el az utcákat a késő esti felhőszakadást követően:

A komlóstetői kerékpárúton pedig keresztben feküdt egy kidőlt fa. A helyszíni leírások szerint nagyjából 5-6 méter hosszú, így nem lehetett csak úgy félrehúzni. Késő délutánra a problémát orvosolták.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek