Látványos: így újult meg Miskolctapolca az elmúlt két-három évben

Megosztás

A miskolci fejlesztésekből igen nagy hányad jutott Tapolcának, gondoljunk csak a teljesen megújult Csónakázó tóra, Ősparkra, a megújult képhez pedig az Anna terasz helyére épült Fekvő Róka is hozzájárul.

Jócskán vannak olyan pontjai a városrésznek, ahol évtizedes adósságot törlesztett Miskolc Tapolca felé. A Borsod24 segítségével most körbejárhatjuk és megnézhetjük, mi változott leginkább az utóbbi bő két évben.

Nézzük először az Ősparkot. Évtizedes hiányosságot oldott meg az önkormányzat. A korábbi, lepusztult környezet látványosan megújult, most már odamehetünk és csodálhatjuk. Valóban nagyon ráfért már a ráncfelvarrás az évtizedek alatt igencsak elhasználódott és leamortizálódott környezetre. Most már élvezhetjük az új környezetet, ami ötvözi a hagyományos és a modern kinézetet.

Miskolctapolcát méltán tekintik a miskolci turizmus ékkövének, ennek ellenére hosszú évtizedek óta nem voltak komolyabb fejlesztések a területen, egészen a tavalyi évig, amikor komplex, sokrétű rekonstrukciós munkák kezdődtek. A munkálatok most fejeződtek be, de az már akkor is jól látszott, mikor még itt-ott dolgoztak a szakemberek, hogy a látogatók már „félkészen” is imádták az újjászületett Miskolctapolcát. A sétányok szinte mindig tele voltak, a vadonatúj utcabútorokat, az új padokat és asztalokat azonnal birtokba vették a látogatók, ahogyan a csónakázótó mellett kialakított kilátó- és pihenőteraszok is rögtön megteltek élettel.

Megújult a park a Barlangfürdő szomszédságában, a sétaútvonalak, a közművek és a közvilágítás, csaknem 30 ezer új növényt ültettek el a területen, miniatűr bronzszobrok és fa játék-szobrok várják a legkisebbeket és szüleiket, és hosszú évek hiányosságát pótolva mostantól kulturált, vadonatúj komfortpont, mosdó és wc szolgálja majd a látogatók kényelmét.

Megújultak a park hídjai is, az egyiken megőrizve a sokak kedvencének számító mókus-szobrokat. Épült három kisebb és három nagyobb új pavilon, amely elárusító- és szolgáltatóhelyként működik majd, bérlőiket pedig nyílt pályázaton választják majd ki.

A csaknem 2500 köbméternyi iszaptól „megszabadított” csónakázó tavon  egy új csónak, három szintén új vízibicikli, és egy igazi különlegesség, egy baldachinos, romantikus lánykérésekre is alkalmas csónak is várja az ide érkezőket. A tó iszapmentesítésére már nagy szükség volt, a mederben ugyanis az iszapréteg vastagsága helyenként elérte a 80-100 centimétert.

Különlegességként megjelentek a miniszobrok Miskolctapolcán. Apró, borsodi vonatkozású bronzszobrok díszítik a területet. Az ámulatba ejtő, részletgazdag alkotások között felfedezhetjük a Diósgyőri vár miniatűr mását, a DVTK-ra utaló futballcipőket és a környék élővilágának lakóit: mókust, békát és mackókat.

Végül ejtsünk szót az egykori Anna terasz helyére épült létesítményről. Elkészült az egykori Anna terasz helyén megépült legújabb cukrászda, amely könnyed eleganciájával június 1-től fogadja a miskolciakat és a turistákat Miskolctapolcán a Barlangfürdő bejáratával szemben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek