Tökéletesen ellenőrzött körülmények között készült a kínai teniszezőnő riportja, ez minden, csak nem valódi

Megosztás

Előzetes, többszörös szűrőkön áthaladó kérdések, végig jelen levő kormányzati képviselő és hatalmas ellentmondások a novemberi és a mostani mondanivaló között. Peng Suaj mindenképpen igyekezett abba az irányba terelni, hogy mindenki félreértette akkori szavait és sosem állította, hogy szexuális bántalmazás áldozata lett volna. Pedig nagyon nehéz félreérteni akkori írását, amit persze azóta “saját akaratából” eltávolított.

Peng Suaj kínai teniszező a hétvégén interjút adott, és ismét tagadta, hogy szexuális bántalmazás áldozata lett volna. Most egy nyugati újságnak, a L’Equipe című francia lapnak beszélt, ettől függetlenül az interjú erősen ellenőrzött körülmények között készült. A BBC kínai tudósítója, Stephen McDonell egy propagandagyakorlathoz hasonlította, szerinte az elkészült anyag több kérdést hagyott maga után, mint választ.

A L’Equipe-nek előre be kellett nyújtani a kérdéseket, az interjút pedig a pekingi téli olimpián készítették a Kínai Olimpiai Bizottság képviselőjének jelenlétében, ő fordította le kínairól a Peng Suaj által mondottakat. A teniszező, aki 2021 novemberében még arról tett közzé egy posztot, hogy évekig viszonya volt a kínai miniszterelnök-helyettessel, aki szexre kényszerítette őt, most – ahogy korábban is megtette egyszer – tagadta, hogy szexuális bántalmazás áldozata lett volna. Az interjúban úgy fogalmazott, „soha nem mondtam, hogy szexuálisan bántalmaztak”, illetve azt mondta, „a bejegyzésem hatalmas félreértésre adott okot a külvilágnak”.

Azt nem részletezte, hogy szerinte mit értett félre mindenki korábbi bejegyzésével kapcsolatban, de azt elmondta, hogy ő maga törölte novemberi posztját, azért mert „akarta”. Igen, biztosan így volt…

Related posts