Új irodaházat adtak át Sárospatakon

Lázár János a Weinberg '93 új irodaépületének avatóján - Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Megosztás

Az 1993-ban alapított Weinberg ’93 Kft. irodaház avatóval ünnepelte harmincadik évfordulóját Sárospatakon. A rendezvényre a cég generálkivitelezéssel és acélszerkezet gyártással foglalkozó tevékenységéhez kapcsolódó partnereket hívta meg, de ott volt Lázár János, az Építési és Közlekedésügyi Minisztérium vezetője is.

Lázár János miniszter kiemelte beszédében, hogy a magyar kormány jelentős összegeket fordított az építőipari fejlesztésekre és építkezésekre, amelyeket főként magyar cégek végeztek el, ezzel egyfajta honfoglalás és visszafoglalás zajlik az építőiparban: ma már a hazai piacon dolgozó 10 legnagyobb építőipari vállalkozásból 7 magyar. A miniszter nem először látogatta meg a Weinberg 93-at, tavaly az építkezés alatt már tiszteletét tette a sárospataki cégnél.

Lázár János a Weinberg '93 új irodaépületének avatóján - Fotó: Lázár János Facebook-oldala
Lázár János a Weinberg ’93 új irodaépületének avatóján – Fotó: Lázár János Facebook-oldala

Az eseményen elhangzott, hogy a Weinberg 93 Kft. a magyar építőipar egy dinamikus és becsületes vállalkozása, amely a munkaszeretet, dinamizmus és becsületesség jegyében tevékenykedik. Erről az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége elnöke, Koji László beszélt. Dr. Hörcsik Richárd, Sárospatak és környékének fideszes országgyűlési képviselője szerint a Weinberg sikerére nemcsak Sárospatak és Zemplén, de az egész ország büszke lehet. Az általuk generál kivitelezett épületek között szerepelnek olyan jelentős létesítmények, mint a Magyar Zene Háza és a Néprajzi Múzeum. Több munkájuk kapott Építőipari Mesterdíjat és Építőipari Nívódíjat.

A Weinberg '93 új irodaépületének látványterve - Fotó: Magyar Építők
A Weinberg ’93 új irodaépületének látványterve – Fotó: Magyar Építők

A vállalkozás fontosnak tartja a fenntarthatóságot és az innovációt, és szorosan összetartó csapatot alkot. Erről már Derczó István, a Weinberg ’93 Kft. tulajdonosa, alapítója és ügyvezetője beszélt, aki elmondta, hogy már a 90-es évek közepétől jelen vannak a térségben, akkor Sátoraljaújhelyen húztak fel egy könnyűszerkezetes épületet. 

Az újonnan átadott modern irodaépületüket egy intelligens épületfelügyeleti rendszer irányítja, amely gondoskodik az optimális energiafelhasználásról. A 300 munkavállalóval működő vállalat jelentős mértékben hozzájárul a térség gazdasági fejlődéséhez és kultúrájának támogatásához, ha az alvállalkozókat is számoljuk, legalább 6-800 ember számára biztosítanak munkalehetőséget.

A HVG 2020-as listáján, mely azt az ötszáz magyarországi vállalkozást gyűjtötte össze, amelyik a legtöbb nyereséget termelte abban az évben, a Weinberg ’93 Építő Kft. a 360. helyen szerepelt.

Az irodaépület három szinten helyezkedik el, beleértve a földszintet, az első emeletet és a második emeletet, ahol az új és a meglévő épületet összekötő hidat alakítják ki. A hidat 12 méter hosszú főtartókkal építik ki, melyeket a Weinberg saját HSQ szerkezeteivel gyárt. Ezek a tartók nem a födémpallók alá kerülnek, hanem közéjük, így takarítva meg a szerkezeti magasságot. A fenntarthatósági szempontoknak megfelelően a fűtés-hűtési rendszer mennyezet alatti csövezéssel, klímagerendákkal és tetőre szerelt hőszivattyúkkal kerül kialakításra. A világítást energiatakarékos LED-es lámpákkal és érzékelőkkel oldják meg.

A Weinberg '93 új irodaépületének látványterve - Fotó: Magyar Építők

Az irodaépület a Natura2000 környezetvédelmi elvárásoknak megfelelően és a zempléni táj stílusában épült, mint az előző gyáregységek része.

Címlapi fotó: Lázár János Facebook-oldala

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek