Soron kívüli ellátást követelt, ezért bántalmazott egy ápolónőt

Megosztás

A háziorvos tartott a további erőszaktól, ezért ellátta a balhézó hölgyet, ám természetesen az eset nem maradt következmények nélkül.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt vádat emelt egy helyi nővel szemben, aki egy ápolónőt bántalmazott azt követelve, hogy soron kívül lássák el őt.

A vádirat szerint a kiskunhalasi nő 2021. október 21-én reggel, a rendelési idő kezdete előtt a háziorvosi rendelő várótermében egészségügyi vizsgálatra jelentkezett. Az ápolónő a járványügyi helyzetre figyelemmel arra kérte, hogy beszólításáig a rendelőintézet udvarán várakozzon.

A nő először még együttműködést tanúsítva eleget tett a kérésnek, aztán mégis visszatért a váróterembe. Amikor 8 óra körül megérkezett a helyettesítő orvos, a vádlott rögtön utánaindult, azonban a vizsgálóhelyiség bejáratánál az ápolónő ismét várakozásra szólította fel.

Ekkor a nő – azonnali vizsgálatot követelve – egy hirtelen mozdulattal megragadta az ápolónő köpenyét, és előbb maga felé rántotta, majd belökte őt a vizsgálóhelyiségbe.

UTÁNA BELÉPETT, ÉS HELYET FOGLALT AZ ORVOS MELLETT.

További erőszakos magatartásától tartva a háziorvos azonnali, soron kívüli ellátásban részesítette a nőt, aki ezután távozott a rendelőből. Az erőszakosan fellépő nő ezzel a közfeladatot ellátó orvost és ápolót más ellátásra szorulókat megelőző ellátás elvégzésére kényszerítette.

Az ügyészség a nőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja.

Kapcsolódó cikkek