Elkezdték építeni a Chervon elektromos autóalkatrész gyárát

Megosztás

Csütörtökön letették a Chervon Autó miskolci gyártóüzemének alapkövét a Mechatronikai Ipari Parkban. A beruházás szeptemberben kezdődött, a területen jelenleg a földmunkákat végzik a szakemberek. A huszonhatezer négyzetméteres létesítmény mintegy 138 új munkahelyet teremt, és az elektromos járművek alkatrészeinek és moduljainak, valamint hagyományos motoroknak a gyártására összpontosít – jelentette ki az eseményen Simon Waechter, a Chervon Auto stratégiai- és projektvezetője.

Úgy néz ki, hogy nem csak összeszerelő üzem vagyunk, hanem a starter-generator fejlesztés is Miskolcra került.

– A villamosítás trendje és az autóipari ellátási lánc lokalizálásának szükségessége a zavarok minimalizálása érdekében már most számos beruházást vonz Európába. A Chervon Autó magyarországi gyára a motorházakra, inverterekre és akkumulátormodulokra összpontosítva tökéletes helyzetben van ahhoz, hogy kihasználja ezeket a trendeket, és jó kilátásokkal rendelkezik a további növekedésre a régióban – tette hozzá. 

A 17.5 milliárd forintos projektet a kormány 5.3 millió forinttal támogatja. Az eseményen Csöbör Katalin országgyűlési képviselő, külgazdasági és külügyminiszter, illetve Szijjártó Péter külügyminiszter is részt vett, ahol természetesen beszédet mondtak és szalagot vágtak, ahogy azt megszokhattuk. Szijjártó még videót is megosztott a látogatásáról:

Kapcsolódó cikkek