Miskolcon fogadta a városvezetés a Momentum politikusát, Donáth Annát

Megosztás

November 17-én, azaz tegnap a Momentum országjáró nagyrendezvényének keretében a miskolci Pannónia Hotel konferenciatermében beszélt az ország jövőjéről és pártja terveiről Donáth Anna EP-képviselő. A rendezvény előtt Donáth és Kele János elnökségi tag a miskolci városvezetéssel is találkozott.

Bár az önkormányzati, illetve az EP-választások hivatalos kampánykezdetéig még jócskán van idő, a hazai, turbulens politikai közegben szeptember óta helyi és országos szinten elindult a mozgolódás. Akár jelzésértűnek is tűnhet, hogy a Momentum országjáró nagyrendezvényeinek egyikét a párt legismertebb arca Szombathely, Szolnok, Nyíregyháza és Mosonmagyaróvár mellett Miskolcon tartotta.

A politikus különösebb meglepetést nem okozott a témafelvetéseivel, beszélt az oktatásban, gazdaságban és a magyar külpolitikai kapcsolatokban beállt válságidőszakról, az inflációról, valamint az egyre nagyobb számban elvándorló fiatalokról. Az már sokkal érdekesebb volt, ahogy a helyi koalícióról, illetve annak lehetőségeiről beszélt.

Úgy fogalmazott, szeretnék tovább folytatni az együttműködést a következő öt évben is, de nem szabad megijedni a vitáktól. Ha valamiben nincs egyetértés, meg kell beszélni a problémákat.

Nem rejtette véka alá a véleményét azzal kapcsolatban, hogy a Demokratikus Koalíció kiugrott a helyi összefogásból és nem a regnáló polgármester, Veres Pál újraindulását támogatják, hanem saját jelöltet állítottak Hegedűs Andrea személyében.

„Én is kíváncsian várom a DK válaszát arra, hogy miért kell konfliktust generálni ott, ahol eddig nem volt. Én nem találkoztam olyan kutatással és olyan helyi hangokkal, amelyek szerint radikálisan változtatni kellene az ellenzéki együttműködésen. Egyébként előválasztás-párti vagyok: ha valamiben nem tudnak megegyezni egy asztalnál, bízzuk a döntést a polgárokra” – mondta a párt jelenlegi alelnöke.

A rendezvény előtt a városházán Veres Pál mellett Szopkó Tibor alpolgármester és Erdei Sándor önkormányzati képviselő fogadta a két politikust. Veres közösségi oldalán azt írta, jó volt hallani, ahogy Donáth Anna gondolkodik a városvezetés és a Momentum négyéves együttműködéséről. Annál is inkább lehet megnyugtató számára, hiszen az utóbbi időszakban felröppentek olyan pletykák, hogy a Momentum szintén saját jelölttel vág neki a kampánynak, de úgy tűnik, ennek jelen pillanatban nincs valóságalapja.

Miskolc első embere arról biztosította az EP-képviselőt, hogy mindenkit vár a várost vezető szövetségbe, aki valóban tenni akar és hajlandó munkát belefektetni érte, akár a saját, egyéni érdekeiről is lemondva.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: Veres Pál Facebook oldala

Kapcsolódó cikkek