„Veres Pál együttműködik a kormánypártokkal” – ezért indítja a DK és az LMP Hegedűs Andreát

Megosztás

Gyurcsány Ferenc szerint nem egyértelmű, hogy a miskolci polgármester melyik oldalhoz áll közelebb, míg az LMP számára a zöld program a fontos a borsodi megyeszékhelyen is.

Mint arról pénteken az elsők között beszámoltunk, Hegedűs Andrea is beszáll a polgármesteri versenyfutásba 2024-ben Miskolcon. Ezzel az ellenzék megosztottá vált a borsodi megyeszékhelyen, ugyanis a Demokratikus Koalíció és az LMP nem a jelenleg a várost vezető Veres Pált fogja támogatni jövőre.

Mindezt a két párt a Tudomány és Technika Házában tartott pénteki sajtótájékoztatójukon meg is erősítették. Az eseményen elsőként felszólaló Gyurcsány Ferenc a Minap.hu tudósítása szerint felidézte: Miskolcon 2019 októberében az ellenzéki összefogás fölényesen váltotta le a Fidesz-KDNP által irányított városvezetést. A DK elnöke úgy látja, akkor jó döntést hoztak a miskolciak, hogy Veres Pál mögé sorakoztak föl, ám pártja az utóbbi években azonban azt tapasztalja, hogy a regnáló polgármester nem teljesítette korábbi ígéreteit.

Gyurcsány a sajtótájékoztatón elsősorban azt emelte ki, hogy nem látják eléggé ellenzékinek Veres Pált. Arról is beszélt, mindenekelőtt a Miskolci Egyetem kuratóriumában betöltött tisztségére célozva, hogy számukra nem egyértelmű, Veres Pál melyik oldalon áll. „Veres Pál az egyetlen olyan, aki nem osztja a felsőoktatásért szóló aggodalmainkat, hanem együttműködik a kormányzó pártokkal” – idézi a korábbi kormányfőt a Boon.hu portál.

A Hegedűs Andreát támogató másik párt, az LMP – Magyarország Zöld Pártja képviseletében Schmuck Erzsébet kifejtette: céljuk, hogy a hazai településeken minél erősebb legyen a zöldpolitikai képviselet. A társelnök hangsúlyozta: nem szeretnék, ha Magyarország akkumulátor-nagyhatalommá válna. Azért döntöttek egyebek mellett a korábban önkormányzati, jelenleg pedig országgyűlési képviselő mellett, mert törekvéseik e tekintetben is találkoztak.

Veres Pál és az őt támogató pártok reakcióiról itt írtunk.

Fotó: Hegedűs Andrea Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek