Emlékszik még erre a buszra? – Régi Ikarus tűnt fel Miskolcon

Megosztás

Az ÚJ Miskolcon láttam nevezetű Facebook-csoportban jelent meg egy kép, melyen egy Ikarus 31-es busz látható, ahogy éppen Miskolc utcáin közlekedik. A néha nosztalgiabuszként működő jármű most egy különleges évforduló okán indult útnak

A bejegyzésben többen is nosztalgiával gondoltak vissza a járatra, ez pedig nem véletlen. Az Ikarus 31-es típust 1956-ban kezdték el gyártani, a legutolsó újonnan készült darab pedig 1965-ben gurult le a gyártószalagról, összesen 3429 darab készült egyébként.

Hazánkban is nagy sikernek örvendett, Budapesten 1961-re már huszonkettő darab állt csatasorban.

Használatuk leginkább a szocialista államokra volt jellemző, például Jugoszlávia, az NDK, vagy a Szovjetunió.

Az MVK is rendelkezik ilyen autóbusszal, ezt a város lakosai többször is kipróbálhatták az évek során. Most éppen egy különleges évforduló okán indították be újra a klasszikus járatot, hiszen hetvenötéve a mai napon indult el az autóbuszközlekedés a városban. A nosztalgiajárat Martinkertváros és Majláth között azon az útvonalon közlekedett, ahol az első menetrendszerinti autóbusz is megtette útját, még a tábla is korabeli volt a valódi élményhez. A buszon az MVK alkalmazottai mellett a Városi Tömegközlekedés Történeti Egyesület vezetése szállt fel.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek