Így reagáltak a miskolciak Hegedűs Andrea polgármesterjelölti indulására

Megosztás

Komoly indulatokat váltott ki a miskolci választókból a tegnapi bejelentés, miszerint a DK nem támogatja Veres Pál polgármestert, helyette saját jelölttel, Hegedűs Andreával szerezné meg a hatalmat a következő önkormányzati választásokon. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan fogadták a közösségi média felületein a választók a párt döntését.

Az egyik legnagyobb, több mint 60 ezer taggal rendelkező miskolci csoportban (Miskolc és Én) rengeteg hozzászólás érkezett a bejelentéssel kapcsolatos hírre. Az egyik hozzászóló azt írta: “Hegedüs Andrea gázabb, mint a Csöbör Kati….” 

Sokan felvetették azt a problémát is, hogy így az ellenzék megosztottá vált, ez pedig szerintük egyet jelent azzal, hogy visszasegítik a kormánypártot a város élére.

“Ha ez igaz, egyenes út a győzelemhez a Fidesznek. Akkor a DK-nak sem a város számít! Ez a választás nem a pártokról kellene hogy szóljon! Szégyen és gyalázat!” – vélekedett egy kommentelő.

Mások arról írnak, hogy csalódtak a képviselő asszonyban és a DK-ban.

“Hegedűs Andrea nagy csalódás!”, “Ez egy öngyilkos lépés a DK-tól”, “A DK a maradék szimpatizánsait is elvesztette Miskolcon!” – nyilatkoztak a Facebookon a helyiek. 

Ugyan sokáig keresgéltünk, hogy olyan hozzászólást is tudjunk mutatni, amely pozitív fényben tünteti fel Hegedűs Andrea indulását, de cikkünk megírásáig ilyen nem érkezett a bejegyzéshez. 

A Demokratikus Koalíció Miskolc című oldalon mindössze egy like és egy síró fejecske fejezi ki a véleményeket a bejelentés alatt, ugyanakkor Hegedűs Andrea saját felületén 17 like, 3 nevető fej, egy szívecske és egy ölelés található. A képviselő asszony ismerősei között néhányan pozitívan nyilatkoztak az indulásról és örülnek a harcnak, amely kialakul a polgármesterségért.

“Kevés olyan szorgalmas, Miskolcért tenni akaró embert ismerek, mint Andrea Hegedűs, szóval HAJRÁ ANDI!” – olvasható az egyik első hozzászólásban. “A legjobb választás, személyesen ismerlek és tudom, hogy erre a feladatra te vagy a legalkalmasabb” – írta egy másik kommentelő.

Veres Pál közösségi oldala is megemlékezett a bejelentésről, ahol 574 like,  51 szív, 14 ölelés és néhány egyéb reakció érkezett a hírre. 

A polgármester bejegyzése alatt összesen 271 komment olvasható cikkünk megírásakor. A legtöbben felháborodtak és értetlenül fogadták a DK döntését.

“A DK.sok embernél megbukott ezzel a bejelentéssel!HAJRÁ VERES PÁL polgármester úr.”

A többi kommentelő jellemzően támogatásáról biztosította a polgármestert.

“Palikám nálad tisztességesebb, segítőkészebb embert nem nagyon ismerek és ezt talán Miskolc lakossága is méltányolni fogja jövőre is! ❤️😇 Hajrá, ne add fel!”

Arról, hogy Veres Pál mit reagált a DK döntésére, ebben a cikkünkben írtunk bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek